Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Temat: wymiana podłogi

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Ja Ci powiem, ze w mojej z 2001 tez bylo 0 rdzy do czasu, a duplem przy robotach drogowych, to procz skasowanego zawiasu to doslownie mi sie zrobila dziura w miejscu zaslepki przy kole, ale dopiero zorientowalem sie rok po fakcie, troche tam przyzarlo, ale na tyle ile moglem to zaimpregnowalem, zostala dziura przy kole, ale od jakiegos roku nie powieksza sie nawet o 1mm, wiec to smole Chociaz pewnie nawet w najmniejszym stopniu cos tam zzera

Swoje droga, jak takie cos naprawic ? Trzeba znalezc inna alfe i dany kawalek blachy sobie odciac, czy dospawac cos, byle trzymalo ? Dziura jest na szerokosc z 3cm ?

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał pawel2910 Zobacz post
    a wystarczy zajrzeć przez korki rewizyjne w progach które znajdują się wewnątrz pod plastikowymi osłonami, powiedzmy w 70% zawsze znajdowałem tam rdzę,
    No co ty nie powiesz , ja u siebie przed profilaktyczną impregnacją sprawdziłem sobie stan progów i były idealne - jak z fabryki, zresztą tak samo jak nadkoli itp. Zresztą do zobaczenia w moim temacie. Więc nie wiem jakie rozbitki ty oglądałeś że u ciebie była skorodowana

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Jest jedno miejsce gdzie gnije, ale wystarczy dbać by nie zostawał tam piach i dobrze zakonserwować i nie będzie problemu.
    Chodzi o koniec progów przy tylnym kole. ZA nadkolem tylnym po lewej stronie jest taka dziura gdzie stoi zawsze piach i woda. Trzeba o to dbać, i dobrze tam zakonserwować. W innych miejscach nie widziałem rdzy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Nie rozbitki kolego tylko auta eksploatowane w polskich warunkach przez minimum 4-5 lat. i były to 147 i 156, nie powiedziałem, że wszystkie ale chciałem zwrócić uwagę na fakt, że akurat i w 147 znalazłem takie kwiatki, tym bardziej jak zaznaczyłeś podłoga była od spodu perfekcyjna.

Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Jest jedno miejsce gdzie gnije, ale wystarczy dbać by nie zostawał tam piach i dobrze zakonserwować i nie będzie problemu.
    Chodzi o koniec progów przy tylnym kole. ZA nadkolem tylnym po lewej stronie jest taka dziura gdzie stoi zawsze piach i woda. Trzeba o to dbać, i dobrze tam zakonserwować. W innych miejscach nie widziałem rdzy.
    No to wlasnie w tym miejscu duplem o kraweznik, kamyk, czy cos innego co moglo wystawac przy robotach drogowych i zrobila sie mala dziura

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Dobra skończmy temat, i tak każdy będzie zachwalał i bronił swojego auta więc nie ma po co ciągnąć dalej tej rozmowy
    Auto tematu się już dowiedział jak ma postępować i jemu to starczy.

Użytkownik Ogier Avatar Snu
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Jest Giullietta 1.4 MA Była 147 1.6 TS

Domyślnie

Może to nie podłoga, ale ja u swojej dzisiaj zauważyłem rudą nad szybą klapy bagażnika, w tym takim "załamaniu", w którym często się śnieg zbiera... klapa niemalowana, a auto od tyłu nie bite... wtf?!

Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Jak jezdzisz to wiele syfu przelatuje przez samochod, chocby nawet grad, cos spadnie z drzewa, albo w tym miejscu akurat farba byla ciensza i jezeli tam cos zalega to po prostu sobie ordzewieje, np. w 156 na potege rdzewieje z przedniej szyby pod uszczelkami...

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

W 147 podłoga tak samo rdzewieje jak w 156, tylko jak już ktoś wcześniej napisał, te auta są nowsze i lepiej zabezpieczone.
    Podobnie ja w 156 po FL, jest lepiej, ale nie jest dobrze.
    mamy przypadki klientów, którzy mają 147 od nowości i są zgnite aż żal niestety.
    To że ktoś ma zdrowy egzemplarz o niczym nie świadczy. ja swoją 156 kupiłem 100% zdrową, a teraz mam całą podłogę do naprawy.
    W 147 mam trochę lepiej, ale latem mam zamiar całą wybebeszyć i gruntownie naprawić newralgiczne punkty i zabezpieczyć.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    Była 147 JTD jest 1.6ts 105

Domyślnie

W niektórych AR 147 woda wlewa się do środka i to jest przyczyną gnicia podłogi.