biała nakrętka pod filtrem paliwa ? a To nie przypadkiem zaślepka która powinna być wykręcona ?
biała nakrętka pod filtrem paliwa ? a To nie przypadkiem zaślepka która powinna być wykręcona ?
Każdy filtr do diesla ma wejście na czujnik. Jeżeli czujnika nie posiada to jest nakrętka zaślepka(kolory są różne) do zabezpieczenia i ewentualnego spuszczania wody z filtra. Instrukcja obsługi każdego dobrego filtra o tym też wspomina. Czujnik/nakrętkę dokręca się siłą ok 2.5 Nm.
Jeszcze będą jakieś głupie pytania?
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Sprawdziłem u siebie przed chwilą dla pewności. Wymieniałem filtr paliwa miesiąc temu po wyciągnięciu z pudełka nowiutkiego filtra mann wyła z jednej i drugiej strony zaślepki. Wykręciłem je i wkręciłem na miejsce. Mam czyjnik wody w filtrze. Więc jeżeli on ma luźna wtyczkę to znaczy że też ma z czujnikiem. Jak dla mnie filtr źle wpięty.
Ma instalacje, czujnika brak, bo wywalony/ułamany poprzez poprzedniego właściciela, to jak źle wpięty?
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
--Duplikat
Ostatnio edytowane przez semri ; 18-02-2014 o 13:42
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Przepraszam nie było jednak napisane jednoznacznie czy jest czy urwane czy wogole istniało. Podzieliłem się swoim spostrzeżeniem.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Chyba temat skonczony
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
no nie ma czujnika z poprzedniego wlasciciela winy zapewne. Dzieki za info chlopaki![]()
Kolejna zagadka. Odkryłem wczoraj po demontażu schowka pasażera z przodu luźną kostkę oraz miejsce na przekaźnik/bezpiecznik. Kostkę zaznaczyłem na foto. Od czego ona może być? Dodam, że pacjent to 156fl 20V i nie działa mi centralny zamek z pilota.
Wszelkie informacje będą przydatne.
Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?
Kostka dalej jest nie podłączona a nie daje mi to spokoju.