stwierdziłem że robię mój silnik w poniedziałek blok wał idą do centrowania jak ktoś bedzie ciekawy to wiedza się podziele mam nadzieje że jak coś to wy mi też pomożecie
stwierdziłem że robię mój silnik w poniedziałek blok wał idą do centrowania jak ktoś bedzie ciekawy to wiedza się podziele mam nadzieje że jak coś to wy mi też pomożecie
Wydaje mi sie że lepiej dac dół silnika zrobić niż kupić nie wiadomo w jakim stanie inny. a tak beda panewki główne i korbowodowe nowe , nowe pierscienie. sadze że w 1 tys sie zmieszcze w częsciach
Dodano po 2 minutes:
MARLO to z tobą rozmawiałem przez telefon ???
Ostatnio edytowane przez zajkoś ; 13-04-2014 o 09:07 Powód: Dodano
Robię właśnie taki engine,jak coś będziesz chciał to daj znać
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
tak to ze mną rozmawiałes przez telefon. Wał masz zamiar szlifować?
tak. chyba że wał bedzie złom to mam kolejny problem
Problem w tym ze tego walu sie nie szlifuje :/ Jedyne rozwiaznie to kupic 2gi silnik sprawdzajac czy ma nominalny wał + wałki, szklanki w jakim sa stanie (tu problem bo nie wiem czy szrociarze z allegro sie na to zgodzą) . Tez mialem obrocona panewke i wał z blokiem poszedl na smetnik .Idąc za ciosem zdecydowalem sie na calkowity remont kupujac 2gi silnik ktory mial byc igla od alfisty itp ( wiadome od kogo) na szczescie dół był ok ale walki szklanki zaje.... Cala fotorelacje z remontu mozna zobaczyc tutaj https://www.facebook.com/media/set/?...3873115&type=1
tylko ciekawe ile taki wał wytrzyma. darek 2116 robi TB po szlifie wału i z tego co kojarze to nie pojezdzilo to za dlugo .
Ja mam dwa wały złomy których regeneracji nie podjęła się żadna z firm w których byłem ze względy na przedewszystkim brak jakiejkolwiek gwarancji oraz może dla tego że akurat jeden był totalnie zdemolowany na kilku czopach a drugi miał juz robiony nadwymiar i nie przejezdził niestety za dużo.Aktualnie mam problem z korbowodami ale wał mam nowy.Jak ci się nada do szlifu to spoko ale ogólnie to jeszcze warto zerknąć na stan pompy oleju i jej tulejke
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html