utleniające się aluminium w lustrach i innych autach to raczej normalne po tylu latach eksploatacji, słońce, kwaśny deszcz, nie daj Boże jeszcze coś było zadrapane![]()
utleniające się aluminium w lustrach i innych autach to raczej normalne po tylu latach eksploatacji, słońce, kwaśny deszcz, nie daj Boże jeszcze coś było zadrapane![]()
Tak. Ale ja mam lusterka pomalowane w kolor nadwozia. Całe, razem z trójkątami. Więc teoretycznie nie powinno nic im być. Ciekaw jestem co tam pod tymi purchlami siedzi.
wg mnie warto zrobić w aucie konserwację. U mnie podłoga była prawie zdrowa (zaczęły się pojawiać małe plamki) więc po prostu zrobiłem konserwację. Nie mam sensu czekać i łudzić się że auto nie gnije. Niestety ale rdza to bardzo trudny przeciwnik.
mialem 156 z 2003r tzw przejściówka- sprowadziłem ją z niemiec. Nie było zadnych problemów z korozją. Podłoga była w idealnym stanie
Dużo alf ma też problem z przedostającą się wodą do środka, to też ma duży wpływ na rdzę podłogi, u mnie pojawiła się rdza przy odpływach w podłodze z tyłu. Okazało się, że przez uszczelkę tylnych drzwi dostaję się woda do środka, dzięki szybkiej diagnozie udało się to uratować, kto wie jak bym z tym długo jeździł czy nie wyżarło by pół podłogi![]()
Dokładnie wiele alf ma problem z przeciekaniem dlatego proponuje wszystkim uchylić lekko odpływy w tylnej części podłogi bo jak już jakoś wleci czy to uszczelka czy to odpływem z klimy to wtedy będzie miało jak wylecieć. Ja w swojej przy okazji remontu podłogi zanim zamontowałem wygłuszenia wyłożyłem z takiej cienkiej pianki podkład + ucholone odpływy że jak nawet coś wleci by nie nasiąkało wygłuszenie i nie stała woda
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich