Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Alfa 156 1.9 jtd fl ti

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

czuje sie wywołany do tablicy wiec wypowiem sie nt. regeneracji sworzni w wahaczach.

Zlecam to wyspecjalizowanej w tym firmie, robia to od lat, i rzadko zdarzaja sie im wpadki lub reklamacje, w każdym bądz razie, nie czesciej niż w nowych elementach.
    Regeneracja w/w sworzni polega na wyprasowaniu sworznia wraz z wkładką, oraz na wprasowaniu nowego lub naprawionego wkładu, w zalezności od tego czy jest konieczna jego wymiana, czy nie.
    Jak wprawne oko spostrzeże to o ile w górnych wahaczach jest to mozliwe, to w dolnych jest to utrudnione, i dlatego dolne wahacze robi niewiele warsztatów w Polsce.

cena za reg górnego wahacza to w zależnosci od ilości dostaroczycj waha sie to os 50-40zł.
    dolny ze wzgledu na budowe kosztuje drożej, 90-70zł w zaleznosci od ilosci.
    Być może Kamilll nie wypowiedział sie zbyt precyzyjnie o reneneracji wahaczy, ale to nie powód aby go od razu lińczować, niestety nie każdego stac na słowo "przepraszam, myliłem sie"

poz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Nie chcę wyjść na kozaka szastającego pieniędzmi bo do takiego mi daleko ale gdybym miał wydać 90 zł na regenerację lub 350 za trw, jednak wziąłbym trw... Dlaczego? TRW wymienię raz i do końca mojej kadencji z samochodem (max 40kkm)będę miał spokój regeneracja ? Kto wie ile wytrzyma... Dochodzi jeszcze koszt wymiany wahacza za co też trzeba zapłacić jakąś sumę, w przypadku wymiany całego, płacimy raz w przypadku regeneracji możliwe że dwa razy... Ja wychodzę z założenia że co tanie to drogie więc zawsze wymieniam całe wahacze i w sumie jestem zadowolony.

Nikt kamilllla nie linczował, natomiast kolega na wejściu mnie obraził więc spytałem uprzejmie żeby wyjaśnił mi w jaki sposób wymieniał sworznie... Myślę że to żaden lincz, po prostu jeśli ktoś wyskakuje ze swoimi teoriami obrażając kogoś przy okazji to pasuje mieć mocne argumenty. Generalnie gdyby się przyczepić faktycznie regeneracja polega na fizycznym usunięciu sworznia z wahacza i wprasowaniu nowego, jednak moim zdaniem wymiana samego sworznia (który jest wymienialny min. w grande punto) polega na wykręceniu 3 srubek wyciągnięciu sworznia, i wkręceniu nowego to już co innego. Reasumując nie byłoby tematu gdyby kolega nie wyskoczył z obraźliwym tonem na wejściu.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 22-07-2014 o 15:26

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał kamillll Zobacz post
    Abezus...ja tez wymienilem sworznie...malo wiesz widze, a zgxfywasz eksperta...chlop nie musi koloryzowac...

To byla ta obraza? Obrazliwy ton i atak?
    wybacz wiec...ale warto by bylo rowniez spojrzec na swoj ton zanim zarzucisz atak komus innemu...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    brak

Domyślnie

podlącze się pod temat, co sądzicie?

1. http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...5-ID6vTqZ.html
    do opłat, jest ks. serwis

2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C33950108.html

3. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C33941573.html do opłat i slizga się sprzęgło, brak ksiazki serwisowej
    czy to prawdziwe TI?
    Ostatnio edytowane przez avocado ; 22-07-2014 o 19:17

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

moim zdaniem nie ma dobrego polifta w tych pieniądzach, tym bardziej TI w dieslu...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Dlaczego, cene kształtuje rynek, a rynek nasze makarony ma za padła, ja akurat z tego powodu nie narzekam
    1. Środek wyszorowany- dosłownie, gałą łysa- moja ma 110 tysięcy i ma lekkie przedarcia, zderzak przedni malowany, lusterka nie malowane, a raczej powinny być pod kolor
    2. Ocieka Plakiem, ogólnie z fotek nie wywróżysz, wali po gałach bagnet radiowy w wieśwagena
    3. Też nic nie widać, tylko się błyszczy jak psu ..... i jedne mocowanie lusterka ołysiało
    Ogólnie jechać obejrzeć (fora regionalne poproś kogoś o luknięcie, popisz do mechaników z forum czy nie znaja jakiejś porządnej do sprzedania itd.), ale na cuda się nie nastawiać szczególnie w ostatnim wypadku, bo jak mawia mój kumpel- dzwon podstawą tuningu

Użytkownik Embrion
    Auto
    Inny

Domyślnie

A jak oceniacie Alfe z pierwszego postu, bo mały off się zrobił w tym temacie. Czy 16k nie jest za dużo jak za 156, ile może wynosić jej wartość za np 2 lata ?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

u mnie dopiero około 20 tys na regenerowanym...słyszałem opinie że regenerowany wytrzymuje więcej...ale to czas zweryfikuje...

KRS - nie zaczepiaj bo nie zaczepisz, nie wdam się z tobą w dyskusje bo jestes baranem pokroju zbanowanego juz jania/gwidonia...jakos mnie nie dziwi ze nie wiesz co znaczy pokazanie jaj, kolega pokazal ze ma, ty niestety masz tam dziure zalaną gorącym masłem...
    zgłaszam ten prymitywny popis chamstwa do modów.

Dodano po 2 minutes:

moim zdaniem nie ma dobrego polifta w tych pieniądzach, tym bardziej TI w dieslu...
    To jest jeszcze język polski? "w tych pieniądzach"?? czy aby w regulaminie forum nie ma punktu o pisaniu poprawną polszczyzną? Ten gość nie zna reguł dotyczących własnego języka. Kompletny nieuk.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 22-07-2014 o 23:26 Powód: Dodano

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto

Domyślnie

Po co rozwalasz chlopakowi temat? Juz kolejny raz...zamiast normalnej gadki bedzie znowu twoj belkot...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał speditor Zobacz post
    A jak oceniacie Alfe z pierwszego postu, bo mały off się zrobił w tym temacie. Czy 16k nie jest za dużo jak za 156, ile może wynosić jej wartość za np 2 lata ?
    Cena zależy od stanu ja za moją chciałbym więcej niż ten tu, z tym ze jak mam Indywidual , na fotkach nic nie widać, ogólnie fotki są zrobione dziwnie i do dupy. Wartość za dwa lata jeżeli samochód jest wart tyle ile tu pisze to jakieś 3-4 tysie w dół

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia