był bym bardzo wdzięczny kolego pozdrawiam![]()
był bym bardzo wdzięczny kolego pozdrawiam![]()
no wiec tak, u mnie jest na 100% zrobiona zworka żeby nie mieć informacji o podniesionej masce ale tak jak juz pisałem trzeba to zrobić jak ktoś nie ma fabrycznego alarmu a aktywował ta funkcje fesem w body. ja zrobiłem to tak![]()
no właśnie ja mam fabryczny alarm....a to ja sie ma fabryczny alarm to już nie da sie tego jakoś obejść?
A czy masz czujnik w zamku bo już nie pamiętam czy pisałeś, jak masz to go sprawdź, jak nie to spróbuj zrobić to co pisałem wcześniej. Ja bawiłem się tym jak chciałem dołożyć fabryczny alarm ale niestety to nie wyszło i tak to zostawiłem. Bo podobno nie będzie działać bez wymiany body.
Ostatnio edytowane przez interside ; 28-08-2014 o 21:24
ujek - to zostaje Ci niestety chyba tylko polowanie na zamek z tym mikrostykiem gdzieś na allegro.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
no nie koniecznie bo tam sie da wymienić sam microstyk ale tak jak pisałem najpierw trzeba go sprawdzić.
Problem w tym, że patrząc po zdjęciach, które wrzucił to wydaje mi się, że ma wersję bez czujnika (albo ślepy juz jestem...): http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1474319
Tym bardziej, że ma to od zakupu pojazdu, więc jest szansa, ze ktoś wymieniając zamek wymienił właśnie na wersję bez czujnika.
Edit:
ujek - poluj na coś takiego:
http://www.shop4parts.co.uk/cf/asset...e/50508083.jpg
(wg ePER: 50 512 274; wg fiat-autoparts.com koszt ok 250 PLN)
Ostatnio edytowane przez serath ; 29-08-2014 o 13:53
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
tylko robił zworkę i też nic nie dało więc zmiana zamka nic nie zmieni. pozostaje jeszcze zmiana trybu alarmu na "0" i wtedy sprawdzić co sie stanie tylko do tego potrzebna jest karta z kluczem elektronicznym.
Ostatnio edytowane przez interside ; 29-08-2014 o 14:27
auto jest po dzwonie i zamek napewno był wymieniany, blacharz mówił że ten jest troszke inny niz ten rozwalony....
a widzisz to wyjaśnia sprawę. jak masz FESa i kartę z kodami to podepnij się i wyłącz alarm. Zastanawia mnie dlaczego nie znika komunikat jak robiłeś zworkę, może jest coś jest z instalacją to wtedy i zamek nic nie zmieni. sprawdź to jeszcze raz dokładnie bo może skoda kasy na nowy zamek. ja u siebie wstawiłem drucik ze skrętki sieciowej, dość głęboko to trzeba wsunąć.