-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Tak ale ludzie pisza ze na ori temp nie ma 90 tylko w granicach 80 a w zime z ogrzewaniem spada nawet do 70
Temperatura otwarcia termostatu to 83. A spada do 70na wskaźniku, u nas wskaźniki nie sa wyskalowane jednoliniowo. Od 70do 90to moga byc wartości 2czy 3ch stopni a jak sie tobie wydaje 20.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
powiem tak, jeżeli ktoś chce dyskutować na ten temat to niech sobie najpierw przeczyta wszystkie posty
http://forum.autokacik.pl/showflat.p...285575697&an=0
ja stwierdziłem jedno, po co przepłacać jak można to zrobić tanim kosztem i działa, powtórzę to działa, a czytając jak u innych pokazuje temp bądź jak im grzeje i np zakładają dodatkowe nagrzewnice to stwierdziłem, że w alfie jest z tym problem i zacząłem szukać i znalazłem więc postanowiłem spróbować i dziś już cieszyłem się ogrzewaniem w mojej alfie, wiem, że znajdą się tacy co dali 300zł za termostat i twierdzą, że działa idealnie ale to rozwiązanie działa tak samo z tym, że różnica jest w cenie i to może kogoś kuć w oczy, dla mnie patent wręcz idealny, nawet gdyby się ten termostat zepsuł to wymiana jest banalna bo odkręcam jeden wąż i go wymieniam
Ogrzewanie to nie wszystko a cena 300za berenta no nóż jak dasz sie naciągnąć to tak masz. Jak pozniej bedziesz miał do wymiany węża gumowego za 300to bedziesz wiedział ze nie opłaca sie kombinować.
używka od 30 do 80zł taki wąż, nie wiem dlaczego miał by się uszkodzić jak i tak termostat jest ściśnięty opaską no ale ok niech Ci będzie, widać, że nie czytałeś wszystkich postów które znajdują się w linku.... ludzie jeżdżą po 3 lata z tym i nic się nie dziej, nawet w długich trasach zero problemów no ale cóż...
ok nie jestem od tego zeby się spierać powodzenia w eksploatacji :-). tylko kombinowanych samochodów to ja już bym nie kupił, bo podejrzenie pada na pozostałe rzeczy. pozdrawiam również. nie jestem zwolennikiem kombinowania. to tak jak z preparatami na odchudzanie. cod malina zachwalają ludzie. a jak kupisz to sam się prekonasz. :-)
Chciałbym abyś zrobił test w przyszłym roku z tym patentem. Jak będzie lato i 35 st w cieniu to pojedź na autostradę i jedź jakieś 100 km z prędkością 160 km/h. Chciałbym zobaczyć wtedy temp twojego silnika.
Nie wiem czy wiesz ale oryginalny termostat w 16V ma 3 obiegi a rysunek tam podany jest nie prawidłowy. Rób co chcesz.
Wlasnie tez mowię o tym, choroba ale kolega sie upiera.
Ale ja mam 8v 105km i termostat tylko zamyka lub otwiera ten waz na ktorym jest aktualnie termostat