Klocek pomoże. W wielu różnych autach tak zdejmowałem kierownice. Kolega RAFI W ma rację.
Klocek pomoże. W wielu różnych autach tak zdejmowałem kierownice. Kolega RAFI W ma rację.
Witam sory za opóźnienia ale miałem(i mam nadal) małe problemy z netem;/ RADKE na zdjęciu nr 1 masz zbliżenie H36 w raz z oznaczeniami kolorystycznymi na zdjęciu nr 2 następny schemat instalacji do 10.99r i jest bez przycisku od centralnego...
1. 2.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
2. 1.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Natomiast jeżeli chodzi o radio to niżej parę fotek..
1. z systemem DSP cz.1 3.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
2. z systemem DSP cz. 2 6.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
3. bez systemu DSP cz. 1 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1b079d3d8.html
4. bez systemu DSP cz. 2 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2d2aef319.html
5. 4.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
6. opis 5.JPG | b-ski | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
I to chyba tyle.....
Co do kolegi TOMEK ALFA166 to masz rację M80 to sterownik centralnego zamka, tylko gdzie on się dokładnie znajduje to nie mam zielonego pojęcia;/ jeżeli chodzi o twój problem to możesz go dokładniej opisać? tzn. czy po zamknięciu samochodu tradycyjnie przy pomocy kluczyka zamykają się wszystkie drzwi czy nie? jakie ewentualnie występują objawy? "...po jednym długim mignięciu są dwa krótkie i nie dzieje sie nic..." podobne objawy przy sprawnym CZ są gdy nie domkniemy któryś z drzwi i będziemy chcieli zamknąć samochód z pilota przy tym można także zaobserwować ruch rygli w dół i górę.....
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez b-ski ; 29-03-2009 o 23:18
Nie ma znaczenia czy z pilota czy kluczykiem cz nie działa, centralny żyje własnym życiem. W czasie jazdy i na postoju strzela zamkami kiedy chce.Może M80 jest pod ICS i może niechcący rozpiołem jakąś kostkę gdy podpinałem DVD.Ze schematów widać że tam jest.
Spróbuj zdemontować skórzaną osłonę konsoli obok nóg pasażera, z tego co wiem tam też znajdują się jakieś przekaźniki itp. rzeczy...
Witam mam podobny problem jak kolega tomek_alfa166, przy wysiadaniu użyłem pilota a pasażer jeszcze nie domknął drzwi. Teraz wygląda to tak jakby CZ zaczął działać niezależnie od alarmu. Tzn kiedy zamykam go z klucza przy wyłączonym alarmie zamykają się wszystkie drzwi, przy włączonym tylko kierowcy. Natomiast przycisk alarmu na pilocie daje 1 dźwięk przy włączaniu i 2 przy wyłączaniu ale nie zamyka CZ. Próbowałem kilku kombinacji ale najczęściej mam jw - po jednym długim mignięciu są dwa krótkie i nie dzieje się nic, lub przyciski w drzwiach podnoszą się i opuszczają x4. Miałem już kilka razy takie objawy ale alfa postała trochę i samo wracało do normyJeśli komukolwiek to pomoże jest tu chyba fabryczny IMMOBILISER typ DP2K i założony alarm firmy PROXIMA ZK. Ma ktoś jakiś pomysł jak znów połączyć działanie alarmu z CZ ?
Witam. zdiagnozowałem usterkę u mnie i pewnie u kolegi radek83 winny jest przekaznik cz który znajduje się pod skórzaną osłoną na tunelu z prawej strony (dzięki koledze b-ski wiem gdzie jest) koloru żółtego nr A727 46469671 .Okazało sie że płyn z uszkodzonej nagrzewnicy kapał na niego i nie łączyło na styku przekaznik-kostka ,wyczyściłem styki i działa jak jak talala, proponuje posmarować styki smarem np. łt43 zabezpieczy to styki przed wilgocią i korozją
Czy możecie mi bardziej obrazkowo powiedzieć/pokazać gdzie jest ten przekaźnik? Chętnie też to ogarnę ale nie wiem gdzie jest i jak się do niego dobrać?
Spoko już znalazłem. Wystarczyło dokładnie przeczytać :] Po wyczyszczeniu styków efekty są połowiczne - raz zamyka normalnie tzn 1 dźwięk i raz migacze ale przy próbie otwarcia dźwięki są owszem normalnie 2 i przyciski idą do góry ale od razu opadają i alarm jest wtedy wyłączony ale CZ zamknięty i trzeba auto otwierać kluczykiem ,nie przyciskiem na kluczu tylko "ręcznie". Natomiast jak trochę postoi jest odwrotnie - otwiera a zamykać muszę z klucza. Nie wiem od czego to zależy. A naciskanie przycisku na kluczu za każdym razem powoduje 4x opuszczanie i podnoszenie przycisków w drzwiach. Ktoś ma jakiś pomysł ?
Ostatnio edytowane przez redek83 ; 03-04-2009 o 18:16 Powód: znalazłem