Szukałem, szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem więc zakładam ten wątek.
Mam kilka pytań dot. 166, może ktoś będzie znał odpowiedzi....
1. Głośniki w drzwiach. Zaczynają brzęczeć więc czas do nich zajrzeć. I tu pytanie: zdejmuje się same maskownice głośników czy cały boczek? Na co uważać aby nie uszkodzić?
2. Demontaż kierownicy: Nie odbija mi jeden z kierunków więc trzeba się dostać do mechanizmu. Poduszkę odkręcam bez problemu; dalej jest śruba centralna, która też ładnie się odkręca. I co dalej? Ciągnąć kołem aż wyjdzie z wieloklinu czy coś jeszcze ją trzyma? Nie chcę niczego uszkodzić....
3. Ostatnio grzebałem w okolicach akumulatora i za nim, na ścianie błotnika od wewnątrz znajduje się bezpiecznik o sporym amperażu a tuż obok gniazdo do przekaźnika z podłączonymi przewodami. Ale puste.... (auto jest bez navi i zmieniarki). Co to może być?
4. Czy 166 przed FL jest możliwość zaprogramować automatyczne blokowanie drzwi po ruszeniu? W tych po FL jest na konsoli guzik do zamka centralnego a w instrukcji opis jak tę funkcję uaktywnić. Niestety nie mam dostępu do instrukcji przed FL a moje auto nie ma guzika od CZ...
5. Czy jest problem demontażem fotela kierowcy / pasażera? Nie działa mi ogrzewanie w jednym i w drugim (lampki w guzikach świecą); sprawdzałem już wszystko (bezpieczniki, przekaźniki, włączniki, przewody etc) - jest OK ale dalej nie działa. Więc chyba problem to mata grzewcza a bez demontażu foteli nie uda mi się tego sprawdzić.
To tak na początek...![]()