-
Powyższy post już nie ważny poskładane i po wymianie wahaczy auto już nie pływa i jeżdzi lepiej
natomiast mam pytanko :
miałem problemy z zawiechą ale wymieniłem wczoraj 2 gorne wahacze ... auto zdecydowanei sie usztywnilo ale daelj dobiega jakis gumowy dzwiek na najechaniu na poprzeczna koleine ...;/ i pytanie moje czy na gumie stabilizatora jesli jest do wymiany widac jakies luzy ? czy nic ? bo mechanik tam ruszal naciskał niby ale powiedzia, że luzów tam nie widac ani nie czuc ;/
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Dźwięk skrzypienia starej kozetki to właśnie gumy stabilizatora, koszta gum wręcz śmieszne ale robota średnia...
-
Niestety nie wiem jak brzmi stara kozetka :d ale wiem jaki mam "gumowy" dziwek po najechaniu na nierownosc
i pytam czy to mzoe byc akurat ta guma mimo ze jest sztywna i niby dobra ...
-
-
Kurde bo u mnie nic nie widac ;/ brecha tam szarpali ale żadnych luzów nie widac ;/ a jaksi gomowy dzwiek jest wydawany ;/
A i pytanei czy brac zwykle gumowe czy poliuretanowe te gumy?
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
-
Nie chce zeby własnie stukało ... ale nie wiem jak hałasuje .. xD moze jest to do zaakceptowania ;/ a co do srednicy tych gum to musze zmierzyc ta czesc na ktorej jest guma czy obok tez moge zmierzyc i zamowic gumy jzu wczesniej ? bo tak to dzien rozbierania a potem jeszcze czekac na część ... ;/
A co do tych gum jestem niestety swiezakiem ;/ i pytanie czy te stalowe obejmy co trzymaja ta gume do stabilizatora tez sie wymienia czy nie ?
Ostatnio edytowane przez Nemiks ; 24-04-2015 o 14:25
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Obejm nie wymieniasz. Z tego o pamiętam były trzy średnice. Ja skręcałem koło i mierzylem średnicę za zgięciem.
-
A co do wahacza jest szansa ze sworzen z przodu tzn obok kola jest ok( nie ma luzow) a te 2 tuleje(czy co to tsm jest) przykrecone do sanek moga byc wybite czy cos ? I jesli sa to czy wydaja one jakis dzwiek ?
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia