znając życie,niestety,rozrząd się rozjechał,marne szanse na uszkodzony czujnik.chyba że masz niesamowite szczęście,wesołych świąt
znając życie,niestety,rozrząd się rozjechał,marne szanse na uszkodzony czujnik.chyba że masz niesamowite szczęście,wesołych świąt
raczej bez wymiany rozrządu nie obejdzie się.
Rozrząd wymienialność na originale czy jakiś zamienili?
wymieniać łańcuch z zębatkami czy tylko łańcuch?
Ostatnio edytowane przez daffi0808 ; 27-12-2014 o 13:41
Ja bym aż tak kategorycznie nie stawiał sprawy... To jest jeden błąd, nie cały zwyczajowy pakiet... Czujniki do sprawdzenia/wymiany i patrzeć, co się dzieje.
Info o zamiennikach jest dostępne na forum. Wymiana samego łańcucha raczej mija się z celem (widziałem zębatki ze starego rozrządu w moim aucie i też bym ich nie zostawił...)
Kolego,wymieniamy rozrządzik,łańcuchy przód i tył,napinacze,koła zębate(ja nie wymieniłem zębatek tylko na wałkach rozrządu bo były idealne).Koszt z nowym olejem i filtrami nie przekroczy 2 tysiecy.Jak się ma alfę w jts-ie to trzeba bulić,niestety taka rzeczywistość,ale z drugiej strony nie robi się tego co rok.Ja też miałem jeden bład,podmieniałem czujniki, i wogóle cuda wianki i nic.Po wymianie rozrządu jak ręką odjął.Nic się nie świeci,w silniku ciszej,hula aż miło.
Korzystając z okazji że jest temat jts-a,mój koleżka kupił 1.9jts od rodziny i wystepuje coś dziwnego.Na wolnych obrotach silnik ma DUŻE drgania,które przenoszą się na budę.Obrotomierz stoi ładnie.Przy dodawaniu gazu też drży,choć mniej.Moc jest.Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Ostatnio edytowane przez tomek997 ; 27-12-2014 o 16:04 Powód: Dodano