Czyli na podstawie powyższych logów da się stwierdzić poprawne/nie poprawne działanie przepływomierza ?
Czyli na podstawie powyższych logów da się stwierdzić poprawne/nie poprawne działanie przepływomierza ?
nie bardzo bo dopiero około 3000 tys. miałeś gaz wciśnięty do deski.
nie wywala ci przeładowania przypadkiem czasami?
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 22-12-2014 o 21:00
Masz na myśli za duże ciśnienie na turbo ? Brak jakichkolwiek błędów. A to bierze się z tąd , że auto miało prawdopodobnie zrobiony chip, w dowodzie ma 103 kw i jeździ lepiej niż seryjne 115 k. Poprzednim właścicielem była siostra przez 4 lata , jeździła dosyć mało , tankowała miesięcznie po zaledwie 100 zł i nie jest w stanie stwierdzić czy spalanie było wporządku.
Ok dziękuję , jutro wieczorem wrzucę logi . Czyli 3 bądź 4 bieg od 1500 obr do około 5000 obr. Ciśnienie turbosprężarki, ciśnienie paliwa, przepływomierz ( wszystko oczekiwane oraz zmierzone , ew. temperatura . Korekty odpadają , coś jeszcze? Jeżeli rozwiąże ten problem to chyba tylko dzięki forum, bo w okolicy nie znalazłem póki co osoby na prawdę znającej tego typu problematykę .
Ostatnio edytowane przez dawidkarim ; 22-12-2014 o 21:10
5000 tys. to przesada4 w zupełności wystarczą.
no średnio 9l w mieście bez upalania to jest dużo, w rodzinie jest u mnie też seat leon 2.0tdi 140@180 i tam przy dynamicznej jeździe jest maks 8l. Niedługo i ja będę musiał zrobić logi w alfie bo 105 palące 9-10l po mieście nie wydaje mi się żeby było normalnym wynikiem szczególnie jeśli to jest oszczędna jazda. Ciekawo co u Ciebie tam wyjdzie
mój jtd się kręci do tylu![]()
Witam po świętach. Pogoda nie dopisuję ale logi udało się zrobić. Tak jak mówiliście 3 bieg od 1500 do 4000 obrotów. Bardzo proszę o analizę , ponieważ problem spalania nie rozwiązany . Dzięki serdecznie , pozdrawiam .
Ostatnio edytowane przez dawidkarim ; 29-12-2014 o 19:17
Kolego a nie "Leje" Ci się gdzieś jednak Ropa? za dużo jej Gubisz/spalasz może przewód strzelony gdzieś jest ? patrzyłeś pod auto czy nie zostawiasz plam ?
może postaw alfę w suchym garażu , podłóż pod nią kartony jakieś na nic i zerknij rano ja wyjedziesz czy na ma na nich plam ropy ?
Kolego samochód był podniesiony cały w górze na pracującym silniku , posprawdzany latarkami i wycieków nie widać. Co odnośnie logów , wyglądają wporządku ?