ja byłem w gliwicach i tam polecam.
ja byłem w gliwicach i tam polecam.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Chyba nikt nie narzekał po wizycie w Cinsoft...
a jaki jest koszt hamowania i oczywiście, czy jest to MAHA
...ok, już sprawdziłem - jest to MAHA, zostaje jeszcze pytanie o cenę. Może są dogadane jakieś zniżki![]()
Zejdźcie z chłopaka. Jechał tam gdzie myślał, że będzie dobrze. Sam napisał, że robili mu wcześniej wiele innych aut i było ok.
Co do szukania hamowni to jeszcze można podjechać do Ctr-Tunning z Zabrza.
Skoro zapytałem, to liczyłem na jakąś konstruktywną odpowiedź. Pytałem o cenę i ewentualne upusty, bo raczej po to jest forum, by te informacje pozyskać, a nie pytać u usługodawcy.
Po pierwsze, to zawsze byłem zadowolony z usług V-tech'a i byłem świadomy wyboru, bo jak już pisałem wcześniej, nie jest to pierwszy samochód, który u nich robiłem. Po drugie, mam już u nich wypracowane zniżki na soft. Po trzecie, skoro może być to wina turbiny, a nie oprogramowania, to wybacz, ale raczej żaden wykwalifikowany tuner, nawet Cinsoft nie naprawi turbiny softem, a samo zamaskowanie problemu raczej nie jest rozwiązaniem. I ostatnie - pytałem, co może być przyczyną powstania dołka i jak to naprawić/poprawić, a nie gdzie zrobić na nowo program.
Dzięki za info jarzabek...
Panowie, po co te nerwy i mędrkująco-pogardliwy ton.
Na podforum o tuningu masz wątek o chipowaniu grupowym, tam cinsoft oferuje spooore zniżki za swoje usługi. Pytaj Bociana na PW o szczegóły.
Chodzi o to, że tuner nie powinien robić programu jeśli są jakieś niedomagania w układzie dolotu. A jeśli mieszczą się one w zakresie typowych "niedomagań" to nie będzie takiego falowania. Piszę w cudzysłowie, bo to czasem jest tak, że chodzi o to jakie cechy ma układ doładowania ze zmienną geometrią. Nie da się tam zrobić wszystkiego tak jak to się niektórym wydaje (tzn. np błyskawiczna zmiana doładowania po zmianie nastawienia, w układzie dolotu wszystko trwa, czasami wieki).
Przyczyną dołka może być źle wykonany program.I ostatnie - pytałem, co może być przyczyną powstania dołka i jak to naprawić/poprawić, a nie gdzie zrobić na nowo program.
U mnie przyczyną dołka był kończący żywot przepływomierz. Nie pokazywał błędów, nie dało się w logach tego namierzyć, nie było większego spalania, ale po wymianie auto odżyło. Jedynym objawem było zmniejszenie ciśnienia doładowania w trakcie przyspieszania. Ale mój przypadek jest raczej rzadkim przypadkiem. Pierwsze sprawa w takim przypadku to zlogowanie parametrów pod obciążeniem.
W każdym razie u mnie problem namierzył i rozwiązał tuner. Bo to do tunera trafia dziesiątki aut z dieslem i to on powinien mieć większą wiedzę do szukania awarii niż forum.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 29-12-2014 o 10:18
10899731_1022617861097590_1943526991_n.jpg
Tu macie jest efekt nazwijmy to "przytuszowania".
Turbo (na logach) faluje dalej, na pewno ciut mniej - więc to jakaś naprawa jest. Ogólnie jeżeli chodzi o czucie tego w jeździe to praktycznie (prawdopodobnie) nie wystąpi jak będziesz się rozpędzał od 2000 obrotów. Czują to ci którzy jeżdżą od 1500
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Dzięki za podpowiedzi. W pierwszej kolejności pojadę na MAHA i sprawdzę rzeczywiste parametry.