od grudnia zrobilem 13tys, wymieniłem olej i łozysko przy jednym wahaczu z tyłu
od grudnia zrobilem 13tys, wymieniłem olej i łozysko przy jednym wahaczu z tyłu
Powiem tak, są ludzie którzy jeżdżą i nie robią nic dopóki auto nie stanie i nie będzie trzeba czegoś zrobić. Zazwyczaj w tedy w grę wchodzą większe pieniądze. I są ludzie do których my się chyba zaliczamy gdzie jeśli coś wydaje podejrzany dźwięk, albo nie do końca działa tak jak powinno działać, ewentualnie nie trzeba jeszcze czegoś zrobić ale niedługi i tak będzie trzeba to zmienić. I ten drugi typ robi to, dlaczego żeby wiedzieć że jak się wsiądzie do swojej Belli to go zawiezie tam gdzie trzeba, takie jest moje zdanie.
no ok ale co powiesz na to ze bylem swoja Alfa w Anglii, w Norwegii, jadac przez wszystkie inne kraje tysiace km i jestem pewny swojego auta? A mimo to nie wydaje tyle kasy co inni.
ja moja 145 przyprowadzilem z niemiec w sierpniu od tamtej pory zrobilem nia ponad 20tys km (obecnie ma 242tys km) wymienilem juz min przez swoja glupote mise olejowa:/ skrzynie biegow (na praktycznie nowa 45tys miala przebiegu) olej obowiazkowo wszystkie filtry oponytarcze tyl i klocki wszedzie silowniki sprzegla no i ostatnio lozyska na tylnych kolach. w sumie dolozylem juz do niej troche ale to auto jezdzi caly czas. zostala mi do zamontowania jeszcze puszka od turbiny kolektor przyspieszenia czy cos takiego sie to nazywalo
bo narazie jest tam sama rura zaczepina. gdyby ktos kiedys rozwalil ta puszke w 145 jtd pod spodem rowno z zderzakiem idzie to koszt jej to 170zl i raczej tylko w salonie do kupienia... i pare innych pierdol ktore niestety tez kosztowaly...
p.s gdzie koledzy zaopatruja sie w czesci ?? bo poki co to wszystkie rzeczy jakie kupilem to w salonie... (nawet skrzynie z rozbitka)
jak sie okazuje w salonie nie wszystko drozej
mimo wszystko nie zrazilo mnie to do tego autajestem z niej zadowolony i ciesze sie bardzo ze ja mam
jest to poprostu piekne autko i ma w sobie dusze i cos co przyciaga mnie do tej marki
![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 22-03-2009 o 19:49
Zgadzam się z Alfistą, u mnie jest szrot z Alfami z angli, jak coś na gwałt potrzebuję nie koniecznie nowego to jadę tam choć cen nie mają niskich. A co do pytania Konrado, bardzo się cieszę że zrobiłeś tyle kilometrów swoją Bellą i cię nie zawiodła. Ja wymieniam wszystko to co powinno być wymienione bo albo od tego zależy czy moja Bella nie stanie w środku drogi( pfu pfu) albo coś mnie tak denerwuje np. łożysko albo piszczące klocki że to wymieniam.
" u mnie jest szrot z Alfami z angli," no to juz wiem do kogo pisac wrazie "w"![]()
Mi też lada dzień stuknie rok. A oto lista:
1. Olej 90zł
2. Filtr oleju 30zł
3. Opony używki 2x70zł
4. Filtr powietrza 29zł
5. Płyn chłodniczy 40zł
6. Przednia szyba +montaż 330zł
7. Filtr stożkowy K&N 110zł
8. Dodatkowe zegary +ramki 125zł
9. Neony 160zł
10. Żarówka H1 6zł
11. Dywaniki 110zł