Co za bzdura z tym problemem odpalenia przez popychacze.
Co za bzdura z tym problemem odpalenia przez popychacze.
Możliwe, że nie mogli odpowietrzyć układu CR, albo nie podłączyli jakiejś masy, i ot cyrki.
Haha dobre bzdury. Nie raz silnik rozebrany w pył odpalił po paru obrotach wałem...
Na bank nie odpowietrzyli CR![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To, że jest pompa w baku nie gwarantuje szybkiego odpowietrzenia. Teoria jedno, praktyka drugie. Podobnie w TDI PD. Różnie bywa, ale nie ma co wróżyć z fusów, niech kolega napisze jak auto chodzi po odbiorze od mechanika.
Jaboleq... jak mi zabraknie paliwa i zapowietrzę swojego 2.4.... to sam się odpowietrzy? Pytam z ciekawości, bo ostatnio parę razy mi się zdarzyło na oparach do stacji dojechać...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Nie raz, nie dwa wymieniałem filtr paliwa, nie zalewajac go paliwem . Luzuję odpowietrznik na filtrze, włączam zapłon (kilka razy)i pompa paliwowa w zbiorniku napełnia układ paliwem(jak paliwo zaczyna wypływać z odpow. zakręcam go) samochód odpala bez większych problemów. Jeżeli braknie Ci paliwa, po zatankowaniu zrób podobnie i na pewno odpalisz silnik.W 156 jtd nie ma żadnych odpow. na filtrze i podobnie po wymianie fil. paliwa, po 3 krotnym właczeniu zapłonu silnik odpala bez żadnego odpow.
Obieg paliwa do pompy wysokiego ciśnienia zamyka się w baku. Także pompa w baku wypcha powietrze do baku. A listwa rail to już siła przez przelewy wtrysków też wróci.
Nadymione z komórki.