Ja do siebie kupowałem od drogiego fiata, gdyż niestety miałem ułamany uchwyt.. także szarpnęło mnie po portfelu
Ale dobra opcja z tą skórką![]()
Ja do siebie kupowałem od drogiego fiata, gdyż niestety miałem ułamany uchwyt.. także szarpnęło mnie po portfelu
Ale dobra opcja z tą skórką![]()
Jarek, idealnie odcień pasuje do myszatej skóry?
Nie wiem po co kombinujecie z jakąś dermą...? Na rynku wtórnym jest cała masa 166 na części ze skórami w opłakanym stanie, których elementy kosztują grosze. Kupuje się kawałek skóry np z siedziska tylnego lub oparcia i robi samemu lub oddaje podłokietnik do tapicera. Ja tak robiłem wiele razy z różnymi podłokietnikami w AR. Tylko trzeba wykonać wiele telefonów i przeszukać całe allegro, olx itp. Takie "odnawianie" dermą bez odpowiedniego naciągnięcia i dopasowania to co najmniej średni efekt.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-12-2015 o 21:49
Panowie, bijecie pianę a oryginał jest ze skaju.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
I co z tego? Nic...
Znajdź skaj/dermę o identycznym odcieniu i fakturze.
Jeśli wytniesz z siedzeń o tym samym odcieniu, to nie dość, że pasuje wtedy kolorystycznie, to jeszcze wytrzymuje dużo więcej i łatwiej jest ją dopasować do kantów i zagięć.
Tutaj człowiek ma skóry, z których można śmiało zrobić nowe obicie podłokietnika i to nawet z logo AR pokombinować: http://olx.pl/oferta/komplet-foteli-...tml#ee1d6a5936
Teraz przeczytaj jeszcze raz swój post i oceń kto bije pianę zamiast podać konkretne rozwiązania...?
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-12-2015 o 22:01
Mój tapicer znalazł dobrał skórę w tym samym odcieniu, kiedy wstawiał mi kiederek do fotela
Natomiast jeśli miałbym teraz naprawiać mój podłokietnik, to obszyłbym go fabryczną Alfowską skórą, bo to ma największy sens.
Ta skóra z ogłoszenia to właśnie idealny materiał na 'eksperymenty' i przy okazji to pierwszy raz widzę tak zjechaną skórę..![]()
To że ori to derma nie zmienia faktu , że ktos może chciec ulepszyć fabryke i zapodac skórke z napleta szynszyla... Wg mnie ta ori derma to gniot i jeżeli odnajde w lumpeksie jakieś skórzane spodnie w odcieniu RAL 7037(?) to to przerobie
Swoja droga troche wstyd ze AR dal pupy i założył na podłokietnik jakas skajke...
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 02-12-2015 o 14:12
[C