O co chodzi z tym drżącym kubkiem wody ?
Im mniej wibracji (mniej szarpie silnikiem), tym lepiej ustawiony rozrząd. Woda w jakiś sposób to odzwierciedla.
A, że niby coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=NViUhOgxI0o
Siostry czarne były jeszcze co najmniej dwie, w tym na pewno jedna FL![]()
Faktycznie, pierwsze ogarnięcie Belli Nero już za nami - full rozrząd zrobiony, wstępnie ogarnięte zawieszenie (bez sensu wydatek, bo i tak zapadła decyzja o poliuteranie do obu aut), nowe tarcze i klocki, olej itp. Do poprawki to nieszczęsne falowanie napięcia no i cały tył na poliuretan. Zamówione opony, do ustawienia zbiezność (powyżej 140 km/h trzęsiączka i krzywo ustawiona kierownica) i będzie czas na kosmetykę - polerka lakieru, uzupełnienie koloru skóry, gałka i mieszek, może ponowne obszycie kierownicy, polerka świateł, takie tam...![]()
![]()
Na razie tylko umyłem wnętrze APC + Meguire's , czyste szyby i oczyszczenie i konserwacja skóry Colourlockiem. Jest przyjemniej
Silnik chodzi pięknie <3 <3 <3 Reszta - się okaże, ale będzie dobrze. W każdym razie Pablo uznał Bella Nero za dobry zakup. Zobaczymy jak z jej srebrną siostrą, która właśnie jest poddawana u Pabla zabiegom podobnym + pewnie jeszcze trochę bo nieco bardziej się laseczka zapuściła![]()
Opinię o działaniach Pabla zamieszczę po zakończeniu - pierwsze wrażenia na plus. I sympatycznie, a to też się liczy.
A ze szklanką to był odwieczny patent mechaników - tak się sprawdzało ustawienie V-ki. Nalana po brzegi szklanka nie miała prawa się wylać postawiona na dobrze wyregulowanym V6 czy V8.
Za to szukam emblematów na tył bo Bella Nero ma clean look na klapie, a ja lubię oznaczenia. Napisu "Gtv" ASO już nie ma w ofercieNo i znaczka na przód, ale z tym będzie mniejszy problem.
No, rozmnożyło się tych Gtv-ek pod warsztatem, a jak wstawiałem moją niecały miesiąc temu to była jedynąTo V6 na filmiku to Twoja?
Chyba moja - nie miałem jeszcze okazji dobrze się jej przyjrzeć, tak żeby poznać moją po zmarszczkach na pokrywie zaworów![]()
![]()
![]()
Przy okazji - gdyby ktoś miał na zbyciu zbędne znaczki Gtv 3.0 V6 24V w bardzo dobrym stanie to chętnie przytulę za rozsądną cenę. I podkładki pod rejestrację na przód.