Witam serdecznie!
To mój pierwszy post "merytoryczny" (historię kolejnego stadium mojej motoryzacyjnej choroby psychicznej opisałem wczoraj tu: http://www.forum.alfaholicy.org/tu_s...warszawie.html ) i oczywiście prośba o poradę.
Moje obie Gtv-ki (3.0 V6 24V, obie z rocznika 1997) muszą dostać nowy rozrząd (+ zawieszenie i inne historie, ale rozrząd oczywiście najważniejszy). Z racji na to, że są dwie a ja nie jestem szejkiem arabskim (niestety...) wolałbym ominąć ASO i zrobić dobrze, ale w miarę rozsądnie cenowo. Internet straszy, że źle założony pasek w 3.0 = bardzo duży problem. Przejrzałem ile się dało tematów na temat mechaników w Warszawie i okolicach - powracają trzy adresy:
1. Pablogarage
2. Tomasz Seliga (internet nie jest do końca jednoznaczny w kwestii pozytywnej opinii)
3. Paweł Mikulec
Lokalizacyjnie oczywiście Warszawa i Lesznowola jest najwygodniejsza (mieszkam na Sadybie a pracuję na Ursynowie), ale to ważne pierwsze "ogarnięcie" aut więc wygodę mogę odstawić na bok.
Czy ktoś z Was w którymś z tych serwisów wymieniał rozrząd w V6 i ma na ten temat opinię? Może jest inna opcja, o której nie doczytałem? Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrowienia!
PS. Jakież to cudowne auto!!!!![]()