Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 181

Temat: Air conditioner faulty

konrad1501
    Gość

Domyślnie

u jednych klapka ,u mnie co jakis czas nie laczy w kostce od wentylatora ,

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Okolice Opola

Domyślnie

widzę że problem klimatyzacji/nawiewu jest częsty w naszych 166-tkach. U mnie problem jest innego rodzaju. W lecie wszystko chodzi prawidłowo, ale wystarczy że temp. na zewnątrz spadnie poniżej ok.7 st. nawiew/klima dmucha tylko jedną prędkością (słabą), bez względu na jaka prędkość go ustawię, nawet jak go wyłączę (OFF) dmuchawa dalej pracuje. Ciekawe jest to, że gdy mam jedynie przekręcony kluczyk (silnik auta nie pracuje) wszystko działa prawidłowo, ale już po odpaleniu silnika pojawia się w/w problem, na wyświetlaczu nie pojawia się żadna informacja o błędzie. Zastanawiam się czy nie jest to w jakiś sposób połączone z WEBASTO, bo zauważyłem że ono mi nie grzeje. Czy ktoś może miał podobny problem, albo wie jak sie go pozbyć?
    Paweł
    AR 146 1.4 TS
    AR 166 2.4 JTD

Zeus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Czujnik ciśnienia (presostat) w układzie klimatyzacji
    Spadek ciśnienia poniżej wartości wzbudzenia sprężarki mogłoby powodować wyświetlenie "awarii". Podstawy do tego byłyby spełnione.

Tak czy inaczej trzeba diagnozować, sprawdzać - nie ma jednej odpowiedzi na każdy problem. Kto nie szuka i nie sprawdza - ten nie znajdzie...

piter1984
    Gość

Domyślnie

Mam podobny problem wywala ten komunikat, dzisiaj praktycznie wentylatory nie chciały się załączyć, klapą wygląda na to że ruszał, z tym że u mnie ICS potrafił nawet wskazać AUTO i MAN w jednym czasie, jakby auto było cały czas zaznaczone. Jakieś sugestie ?

mercii
    Gość

Domyślnie

Witam
    Dołącze się do tematu.
    JA miałem taki problem że czasmi pojawiał mi się komunikat i wentylator przestawał działać. Wymieniono mi gniazdo bezpiecznika i wszystko pięknie działało.
    Niedawno problem powrócił. Jak odpale samochód nawiew się nie załącza. Po ok 1-2 min pojawia się komunika "air con...". Czasmi jak się zatrzymam zgaszę samochód i odpalę na nowo to się nawiew włącza.
    Sprawdzałem i gniazdo wygląda na OK.
    Czy może ktoś miał coś podobnego. Jeździ się dość słabo przy -18 bez nawiewu.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

To jest prosty układ i nie ma w nim elektroniki podłączonej do ICS żeby mogła wyświetlać taki komunikat. Prędzej stawiam na to co mówi blandor - nie domknięta któraś "klapka" w układzie nawiewu.
    Oj nie wiem nie wiem, ja co roku miałem latem przynajmniej z raz na miesiąc błąd "Air cond fault", a na ubiegły sezon zrobiłem przegląd klimy i nabiłem ją wreszcie. Przez całe lato nie zobaczyłem tego błędu. Może to i zbieg okoliczności, a może jednak ten presostat daje jakiś błąd?

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Oj nie wiem nie wiem, ja co roku miałem latem przynajmniej z raz na miesiąc błąd "Air cond fault", a na ubiegły sezon zrobiłem przegląd klimy i nabiłem ją wreszcie. Przez całe lato nie zobaczyłem tego błędu. Może to i zbieg okoliczności, a może jednak ten presostat daje jakiś błąd?
    "Może, gdybym, zbieg okoliczności, nie wiem"..... To albo coś wiesz napewno i zabierasz głos żeby pomóc albo nie pisz wcale. Nie denerwuje się i nie obrażam nikogo umyślnie ale mam wrażenie że rozmawiam z betonem - ja swoje a wy swoje.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

szubi
    Gość

Domyślnie

dobra a takie jeszcze pytanko do tych klapek czy klapki jak mam się dostać bo bez ogrzewania się jeździć nie da

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Napisz do blandora on to robił niedawno.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

To albo coś wiesz na pewno i zabierasz głos żeby pomóc albo nie pisz wcale.
    Piszę po prostu to co zaobserwowałem u siebie, nie robiłem badań i analiz bo nie widzę takiej potrzeby - działa to działa. Jeśli jesteś na 100% pewien że ciśnienie w układzie klimy nie spowoduje wyskoczenia tego błędu, to ok, niech tak będzie, uznajmy że u mnie był to zbieg okoliczności.
    Po prostu odniosłem wrażenie, że wszyscy w tym temacie wróżą z fusów ...