u jednych klapka ,u mnie co jakis czas nie laczy w kostce od wentylatora ,
u jednych klapka ,u mnie co jakis czas nie laczy w kostce od wentylatora ,
widzę że problem klimatyzacji/nawiewu jest częsty w naszych 166-tkach. U mnie problem jest innego rodzaju. W lecie wszystko chodzi prawidłowo, ale wystarczy że temp. na zewnątrz spadnie poniżej ok.7 st. nawiew/klima dmucha tylko jedną prędkością (słabą), bez względu na jaka prędkość go ustawię, nawet jak go wyłączę (OFF) dmuchawa dalej pracuje. Ciekawe jest to, że gdy mam jedynie przekręcony kluczyk (silnik auta nie pracuje) wszystko działa prawidłowo, ale już po odpaleniu silnika pojawia się w/w problem, na wyświetlaczu nie pojawia się żadna informacja o błędzie. Zastanawiam się czy nie jest to w jakiś sposób połączone z WEBASTO, bo zauważyłem że ono mi nie grzeje. Czy ktoś może miał podobny problem, albo wie jak sie go pozbyć?
Paweł
AR 146 1.4 TS
AR 166 2.4 JTD
Mam podobny problem wywala ten komunikat, dzisiaj praktycznie wentylatory nie chciały się załączyć, klapą wygląda na to że ruszał, z tym że u mnie ICS potrafił nawet wskazać AUTO i MAN w jednym czasie, jakby auto było cały czas zaznaczone. Jakieś sugestie ?
Witam
Dołącze się do tematu.
JA miałem taki problem że czasmi pojawiał mi się komunikat i wentylator przestawał działać. Wymieniono mi gniazdo bezpiecznika i wszystko pięknie działało.
Niedawno problem powrócił. Jak odpale samochód nawiew się nie załącza. Po ok 1-2 min pojawia się komunika "air con...". Czasmi jak się zatrzymam zgaszę samochód i odpalę na nowo to się nawiew włącza.
Sprawdzałem i gniazdo wygląda na OK.
Czy może ktoś miał coś podobnego. Jeździ się dość słabo przy -18 bez nawiewu.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
dobra a takie jeszcze pytanko do tych klapek czy klapki jak mam się dostać bo bez ogrzewania się jeździć nie da
Napisz do blandora on to robił niedawno.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Piszę po prostu to co zaobserwowałem u siebie, nie robiłem badań i analiz bo nie widzę takiej potrzeby - działa to działa. Jeśli jesteś na 100% pewien że ciśnienie w układzie klimy nie spowoduje wyskoczenia tego błędu, to ok, niech tak będzie, uznajmy że u mnie był to zbieg okoliczności.
Po prostu odniosłem wrażenie, że wszyscy w tym temacie wróżą z fusów ...