Napisał
tx555
Panowie ale piszecie farmazony . Julką jezdzi się rewelacyjnie przede wszystkim właśnie po miescie-szybko sprawnie i dynamicznie. Ja jeżdzę głównie po mieście na normalu i takich problemów nie zauważyłem , czy lato czy zima jeździ się tak samo . No wiadomo ekologia robi swoje , zaraz po ruszeniu jak silnik zimny to po dodaniu gazu potrafi lekko zdławić ale to zasługa eco i celowego zubożenia mieszanki przez ecu -nie jest to zresztą rzecz ktora jakoś utrudnia jazdę.Trochę się podgrzeje i efektu nie ma-to przecież normalne jest . Sprzęgło łapie zawsze tak samo no bo co ma sprzegło do poszczególnych trybów -nic, gaz jest bardziej czuły -troche większy moment ale wszystko jest do opanowania. U mnie dynamic nie jest zapamietywany i w sumie mi to zupełnie nie przeszkadza bo tak do codziennej jazdy po miescie wydaje mi się że się nie bardzo nadaje ale pewnie dlatego że go używam sporadycznie, pewnie można się też przyzwyczaić.Proponuję też nie wprowadzać potencjalnych przyszłych nabywców w błąd i powstrzymywać sie od takich uogólnień- nie ma co wyciągać wniosków na podstawie własnego przypadku lub nawet kilku jednostkowych (zakladając że są słuszne-że faktycznie maja jakas usterke a nie że problem wynika z braku wprawy kierowcy w ruszaniu autem), ileś setek tysięcy tych silników jeżdzi i nie mają one problemu z konfiguracją