nie bardzo mogę zrozumieć czemu piszecie o uszczelce pod głowica jak ona prawie nie ma wpływu na dymienia na biało i znikanie oleju
nie bardzo mogę zrozumieć czemu piszecie o uszczelce pod głowica jak ona prawie nie ma wpływu na dymienia na biało i znikanie oleju
Zrób jak mówi kolega 2 posty wczesniej kup ten cały test (nie znam tego ale skoro jest na rynku pewnie działa) albo powąchaj spaliny Nie mieszajcie płynu chłodniczego do tego grzał by sie albo coś a jeśli juz to znowu powąchaj spaliny słodkie ? płyn, ale nie ma to chyba sensu. Uszczelka nie ma nic w tym wspólnegozaraz ESI mnie wyśmieje że tata mi głupot naopowiadał
CZEKAM
![]()
moja diagnoza pierścienie uszczelniacze by nie robily zadymy z tylu !!!
Kolego grzes1275, powiedz mi którędy ma się dostawać płyn chłodniczy do komory spalania, jak nie przez uszczelkę ? Okej, może być pęknięta głowica, bądź blok silnika. No, ale chyba nikt tego tutaj nie zakłada, bo albo samochód musiał być katowany albo jakaś wadliwa sztuka.
Z racji tego, że sam zainteresowany nie daje znaku życia, więc i też nie widzę sensu tego tematu ciągnąć. Napisał tylko o ubywającym oleju. Nic nie wiadomo o tym w jakim stanie jest płyn chłodniczy, twardość węży, co się dzieje po odkręceniu korka ze zbiornika wyrównawczego i czy ma jakąś kawę na bagnecie.
No wlasnie o plynie kolega nic nie wspomnial pisal o oleju i chmurze wiec dla mnie to przepala olej wiec pierscienie do wymiany i uszczelniacze zaworow
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam
Czytając was złapałem się za głowę ponieważ po pierwsze nie możecie zdecydować sie a po drugie albo nabijacie się że ktoś kupił wadliwy samochód albo obrażacie sie nawzajem i nie dziwie sie że autor posta uciekł
Wiec może teraz ja zacznę. Ja również niedawno nabyłem AR 147 105KM z przebiegiem 190tys. i wymienionym już rozrządem. Moja Bella także łapczywie wcina olej i zostawia białą chmurkę za sobą przy wyższych obrotach. Natomiast jeśli chodzi o wycieki t to nie mam żadnych, na korku od wlewu oleju nie ma żadnej mazi , masła czy cokolwiek to by miało być. Żadne płyny mi nie ubywają ani nie przybywają a w zbiorniczku wyrównawczym nie mam żadnych "ok jak w rosole". Dym jest biały ale tylko na początku a po dłuższej jeździe nie widać nic w lusterku aby dymiło sięsamochód oddaje w przyszłym tygodniu do mechanika. Więc za nim pojadę to proszę o kilka sensownych podpowiedzi co jest przyczyną ? czy uszczelniacze zaworów, uszczelki pierścieni czy uszczelka pod głowicą ?? czy coś innego ?
Tyle osób zagląda czy ktoś mógłby odpisać ?? będę naprawdę wdzięczny![]()
Napisz ile Ci tego oleju wcina? (np. na 1000 km)
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6