Jak nie robiłeś turbiny a auto ma nalatane to do zdjęcia i sprawdzenia
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jak nie robiłeś turbiny a auto ma nalatane to do zdjęcia i sprawdzenia
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Nic nie tkniete jest a auto ma 103000 km... jedyne co było robione ostatnio to cały rozrząd filtry i płyny
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Możesz profilaktycznie przeczyścić czujnik ciśnienia doładowania w kolektorze dolotowym i obserwować czy sytuacja się powtórzy.
- - - Updated - - -
Przy 103 tys jest na pewno nieźle zasyfiony. Ja chyba przy tym przebiegu swój wymieniałem.
Wiem ze kiedyś na forum był post jak to zrobić ale nie wykopalem go jeszcze. Ma ktoś może link to tego lub krótki opis ?
Czujnik w sam sobie drogi nie jest... wole to niż kosztowna naprawę
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...82adowania+159
Gdzieś tam powinno być opisane gdzie jest .
Generalnie przykręcony jest jedną śrubka do kolektora dolotowego. Odkręcasz i czyścisz. Ja kupiłem na początek do czyszczenia preparat w sprayu do czyszczenia gaźników bez rozbierania. Koniecznie rób to w rękawiczkach.
- - - Updated - - -
Ktoś już pisał, że miał problem z czujnikiem doładowania bez efektu podniesionej wskazówki od turbo i pomogło czyszczenie.
Wyczyszcze wd40 powinno dać radę a jak nie to kupię preparat do tego. Jeśli to nie pomoże wymienię czujnik. Mam nadzieje ze wraz przeczyszczeniem lub wymiana ten błąd p0237 zniknie. Jeśli nie musze szukać dalej. Fakt faktem mi kontrolka żadna juz nie świeci i dziś samochód przedusilem i nic się nie działo. Jak podłącze pc to wyskakuje mi tylko ten błąd ...
Tak czy siak dzięki za linka, będę informował o przebiegu całej sytuacji
Nie wiem czy wd40 to dobry pomysł. Może ktoś inny się wypowie.