Hmm czyli elektryka + nieszczelność w kumulatorze lub zaworze. Można jakoś wykluczyć jedno z nich? I gdzie szukać tego zwarcia.
Jednostka kontrolna to centralka skrzyni?
Wysłane z mojego MS5002B przy użyciu Tapatalka
Hmm czyli elektryka + nieszczelność w kumulatorze lub zaworze. Można jakoś wykluczyć jedno z nich? I gdzie szukać tego zwarcia.
Jednostka kontrolna to centralka skrzyni?
Najpierw elektryka dobrze i sumiennie, łącznie ze sterowaniem silnika. A później jeszcze raz pod kompa i działamy dalej. Po kolei trzeba sprawdzać nie wszystko na raz.
Ok wiec biore sie za elektryke. A dlaczego fes dał inna interpretacje tych błędów?
Od poprzedniego właściciela dostałem pęk kabli oraz drugą centralke podejrzewam że uszkodzoną. Więc na pewno było coś tam już grzebane.
no czyli coś już z tym tematem było robione. Dokładnie obejrzyj wiązki czy nie ma przetarć itp, wyczyść wszystkie masy, czy wszystko jest po zapinane jak trzeba.
Mam pytanie czy orjentujecie sie moze w kwestii istnienia instrukcji wymiany akumulatora?
Rzecz nie jest trudna. Odkręcenie gruchy to prosta sprawa. Jednak musisz usunąć ciśnienie z układu. Możesz zrobić to przez odkręcenie czujnika ciśnienia. Usuń płyn ze zbiorniczka selespeed, potem popuść delikatnie czujnik zacznie schodzić ciśnienie. później grucha. Lecz później należało by zrobić kalibrację sprzęgła po odpowietrzeniu
Niestety problemu z akumulatorem nie widać z zewnątrz (najczęściej jest problem z nieszczelnością membrany w środku). Objawy to właśnie szybkie spadanie ciśnienia i idące za tym częste włączanie się pompy, czasem problemy z wybieraniem biegów i samoistne wywalanie na luz.
Jak będziesz sprawdzał elektrykę możesz spróbować sprawdzić czujnik ciśnienia.