Obstawiam zużytą do końca świecę dopalającą ... Dlaczego wymieniłeś tylko główne ? 100 zł kosztuje 8 świec na 30 kkm, to dużo ?
Obstawiam zużytą do końca świecę dopalającą ... Dlaczego wymieniłeś tylko główne ? 100 zł kosztuje 8 świec na 30 kkm, to dużo ?
.....dlaczego tylko główne.....już tłumacze ,jestem w De tu najtanszy komplet to 120 eur. auto kosztowało 130 eur. Chyba już nie muszę więcej, dzisiaj dostałem nowy komplet 8 sztuk i jutro wymiana. Mam nadzieje że to pomoże.Pozdro.
Nowe świece i nic. Ale co dziwne cylinder 1 i 2 cewa jest na dużych świecach a cylindry 3 i 4 jest na małych świecach a kable dochodzą do dużych świec.
Może zdjęcia to lepiej przedstawią. Dodam że wkręcona świeca jest mała. Widać że ta blacha nie pozwoli na inne zamontowanie cewki. Mam 2 rodzaje cewek na końcu 62 i 71 może na tych 3 i 4 maja być inne cewki. Mam w sumie 8 sztuk .
- - - Updated - - -
krótki filmik...http://s1169.photobucket.com/user/ma...tml?sort=3&o=0
Ostatnio edytowane przez Bogdan ; 03-02-2016 o 13:26
No co zalewa go bo masz coś skopane na lini przepływka ECU lub sama przepływka.
Nie może pokazywać temperatury silnika jak chce bo od tego zależy też dawka paliwa
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
- - - Updated - - -
no własnie dziwne jak jest tylko zapłon to pokazuje tem. silnika -30,4 i tyle samo temperatura powietrza zasysanego z przepływki a jak zapale to już 40.1 ma silnik a przepływka dalej na minusie. Dzisiaj 3 przepływki podpinałem i nic się nie zmienia w tym temacie.Może ecu zdechło? dodam że tylko kasuje błędy nie mogę przywrócić ecu do stanu fabrycznego bo u mnie ta opcja nie jest aktywna,mam darmową wersje softu.Ktoś pisał że trzeba spiąć klemy, też tak robiłem.
Albo masz zwarcie na kablach od przepływki.
A przepływkę masz prawidłowo dobraną?
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Przepływka jest odpowiednia tzn numer się zgadza. Ale żeby przepływka czy raczej złe dane z przepływki dawały taki objaw. Inne auta mogę wypiąć przepływomierz i nic się nie dzieje.Może ktoś ma takiego benzyniaka i by sprawdził czy bez tej cholernej przepływki auto bedzie normalnie pracowało, to by wiele tłumaczyło.Mam 0280218019 dwie bosch i jeden chinczyk.
Ostatnio edytowane przez Bogdan ; 04-02-2016 o 01:27
Zgadza się z vinem? Czy z poprzednią przepływką?
- - - Updated - - -
Skoro ecu ma sygnał ,że jest 30 st na minusie to co robi?
Co robiono kiedyś w gażnikowych silnikach przy mrozach.Włączało się tzw ssanie .
Teraz ecu po prostu wydłuża czas wtrysku aby wzbogacić maksymalnie mieszankę.
A ,że silnik ciepły a dawka paliwa jest taka jak przy minus 30 to zalewa świece itd i gaśnie
- - - Updated - - -
Jak odepniesz przepływkę to jaką temperaturę ci pokazuje?
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Bez przepływki nie sprawdzałem jeszcze. Jutro kukne. Ale idąc tym tropem to teoretycznie powinien chodzić lepiej jak jest zimny. A w praktyce to jak jest zimny to gaśnie tylko z klimą jakoś ledwo da się go utrzymać na chodzie. Jak jest ciepły to chodzi na wolnych ale cały silnik jak by chciał wyskoczyć.A jak patrze nowe przepływomierze to z tym numerem sa dedykowane do mojego silnika a gdzie to sprawdzić dokładniej to nie mam pojęcia.
A więc tak: jak jest odpięta przepływka to dalej pokazuje te -30 stopni. Dzisiaj skasowałem błąd odpiąłem akumulator ,na krótko zwarłem klemy. Odpaliłem bez podpiętego przepływomierza i czujnika tem. silnika , auto weszło na 3 tyś i tak trzymało, a komp dalej pokazywał te nieszczęsne -30 temperatura powietrza. Teraz odpięty accu i zwarte klemy zostawię na noc i zobaczymy. Myślę że muszę skasować dane adaptacyjne , tylko muszę jakoś witaminkę do fiata programu dodać.