Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: [166] 2.4JTD 140KM - modyfikacje silnika - podniesienie mocy...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Powiem szczerze, że troszkę mnie ostudziliście:] Cena 10-15kzł ni jak się ma do moich kryteriów, wobec tego będę się musiał ograniczyć do parametrów ok. 180km/400nm, myślę, że osiągnięcie takich wartości będzie znacznie tańsze, bezpieczniejsze, łatwiejsze do osiągnięcia, co wy na to?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

nie bedzie tansze taniej Ci wyjdzie wlozenie jakiegos v6 w benzynie zreszta co Ci bede mowic, znajdz jakas firme, napisz do nich maila z zapytaniem co moga zrobic w funduszach jakimi dysponujesz niestety tuning elektroniczny jak i mechaniczny nie jest tania sprawa wrecz przeciwnie
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 28-04-2009 o 23:35
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    taniej Ci wyjdzie wlozenie jakiegos v6 w benzynie
    ani to nie będzie szybsze ani tańsze...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamko25
    Mieszka w
    dolny śląsk
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r

Domyślnie

W 2.4 Jtd masz naprawdę fajną turbinkę i nie ma sensu jej zmieniać.Wpuść sobie wirusika(tylko w jakiejś dobrej firmie) koniecznie z hamownią i spokojnie możesz myśleć o 180 km.Gwarantuję ci że po samym wirusiku odczujesz naprawdę pożądną dawkę mocy pod maską i prawdopodobnie to ci wystarczy. Porozmawiaj w cztery oczy z tunerem i powiedz mu czego oczekujesz tak żeby wypłaszczył ci krzywe momentu wedle oczekiwań.Ewentualnie pomyśl o lepszych chamulcach(mikoda nacinane,nawiercane - dobry stosunek jakości do ceny) i uważaj bardziej na sprzęgło i będziesz zadowolny.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Chyba zrobię tak jak mówisz KAMKO, włoże jakiegoś porządnego wirusa, do tego ewentualnie wydajniejszy intercooler i wzmocnione sprzęgło a co do hamulców to myślałem o przekładce z 2.5, 3.0 ale z tym to wydaje mi się że za dużo roboty będzie, lepiej chyba wyjdzie jak kupię porządne części do orginalnego układu...

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

jesli chodzi o hamulce to wymiana tarcz na wieksze i zaciski np 4 tloczkowe bylby doskonalym rozwiazaniem do tego wszystkiego wymiana plynu hamulcowego i przewodow w oplocie stalowym - samochod bedzie sie zatrzymywac prawie w miejscu
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

A orjętujesz się może jakie trzeba powściągąć kroki aby zaadaptować zaciski, jak już wspominałem wcześniej, od wersji np. 3.0? Czy pompa hamulcówa pozostaje ta sama? I jak się ma rozstaw uchwytów samego zacisku, czy wszystko będzie pasowało "plug and play"?

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

ja mam w swojej belli wirusa z niemiec - G-TECH GMBH - wg dokumentów oraz info ze strony silniczek miał a może dalej ma 185KM i 395Nm kosztów nie znam - już taką kupiłem - zreszta dopiero w domu po kilku dniach zacząłem oglądać dokumenty i to wyczaiłem - poprzedni właściciel który sprowadził alfę do kraju nawet o tym nie wiedział
    Tuning AR 156 2.4jtd

---------- Post dodany o godzinie 12:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:57 ----------

Starscream
    Gość

Domyślnie

tak czytam i czytam... Za kilka tygodni utrę nosa wszelkim niedowiarkom, bo wszytko jest możliwe. Ale jako, że przedstawienie niektórym wyników z hamowni nie wystarczy, dlatego moje autko będzie można oglądać i zobaczyć jak śmiga na spotach w Warszawskiej Arkadii, oraz na zlocie w Gdańsku. Do tego eliminacje MP na 1/4 mili... Na Bemowo nie zdążę, ale następne już zaliczę

b-ski - jak jesteś zainteresowany co i jak, zapraszam na PW

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Przeszperałem trochę allegro w poszukiwaniu zwrotnic od 3.0 i 2.4jtd i na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie, czyli jeśli są takie same nie powinno być większych problemów z montażem zacisków brembo i większych tarcz.....
    Ostatnio edytowane przez b-ski ; 30-04-2009 o 22:12