Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Alfa Romeo czy coś innego?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brak

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie odnośnie diesla, rozumiem, że jest on dla tych co dużo jeżdżą. Jednak jeżeli ktoś chce jechać przykładowo do sklepu, to nie pojedzie do sklepu do drugiego miasta, bo jest dalej, tylko pojedzie pare km przez miasto. Czy takie coś również niszczy diesla?
    Wracając do Alf, nadal myślę, o 156 1.9 JTD ponieważ benzyny mają złą renomę.
    Co do GT, załóżmy,że będę miał pieniądze na paliwo i utrzymanie, to czy za 20 tysięcy dostanę mało wiele ogarniętą wersję?
    Ostatnio edytowane przez cornishon69 ; 23-02-2016 o 17:27

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddudek
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    GT 3.2 V6

Domyślnie

GT 1.8 lub 2.0 za 20 tys dostaniesz w dobrym stanie. Na 3.2 w tym budżecie nie patrz nawet

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Brak

Domyślnie

Widzę, że sam posiadasz 1.8 benzynę. Co możesz powiedzieć? Szczerze mówiąc, ngdy nie myślałem o Alfie, ślep słuchałem, że to lawetowe samochody. Poczytałem, popytałem i naprawdę są to wdzięczne auta, jednak do benzynowych nadal jestem sceptycznie nastawiony.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Ja miałem TS-a 1.8 ale nie w GT tylko 156.Zagazowałem, zrobiłem 100.000 bez zaglądania pod maskę (no oczywiście filtry itp) i byłem zadowolony.Coś tam słyszałem,że Alfy z TS to królowe lawet-ja ani razu nie skorzystałem.Kwestia na jakiego użytkownika trafisz.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddudek
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    GT 3.2 V6

Domyślnie

Mój też mnie nie zawodzi :-) wymieniłem na starcie wariator, komplet świec i hula.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Brak

Domyślnie

A co myślicie o tym konkretnym modelu? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-jts-stan-idealny-doinwestowana-od-milosnika-marki-ID6yhzlD.html#9cb17b7faa
    Tak wiem, GT, uparłem się. Jednak tu już 2.0 benzyna, nie 3.2.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Powiem szczerze, głupio się to czyta... Student szuka V6... Chłopie, Tyś widział kiedyś tego potwora ? Po 2 tankowaniach Ci sie odechce. TS/JTS są wadliwe ? Jest w hydeparku temat ile razy ktoś był na lawecie... 98% ludzi wypowiadajacych sie tam nawet pod maske nia zagląda, w tym ja. Kup sobie 1.6 TS, byle zadbanego i sraj w reszte... Albo seicento sobie kup, tanie w naprawie, nic nie pali i jezdzi 80k bez zmiany oleju (na fakcie)...

W JTS Trzeba sprawdzić czy żere olej i dobrze działa, jak nic mu nie ubywa, buda nie rdzewieje i nie jest krzywa to można brać

Diesel na krótkie trasy to zabójstwo dla każdego auta, niezależnie od marki, renomy, opini itd.
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 26-02-2016 o 22:04

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Mongoose Zobacz post
    Powiem szczerze, głupio się to czyta... Student szuka V6... Chłopie, Tyś widział kiedyś tego potwora ? Po 2 tankowaniach Ci sie odechce. TS/JTS są wadliwe ? Jest w hydeparku temat ile razy ktoś był na lawecie... 98% ludzi wypowiadajacych sie tam nawet pod maske nia zagląda, w tym ja. Kup sobie 1.6 TS, byle zadbanego i sraj w reszte... Albo seicento sobie kup, tanie w naprawie, nic nie pali i jezdzi 80k bez zmiany oleju (na fakcie)...

W JTS Trzeba sprawdzić czy żere olej i dobrze działa, jak nic mu nie ubywa, buda nie rdzewieje i nie jest krzywa to można brać

Diesel na krótkie trasy to zabójstwo dla każdego auta, niezależnie od marki, renomy, opini itd.
    Ale ani w GT, ani w 159 nie masz 1.6 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Morspl
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GTV Spider 3.0 V6, Infiniti QX50, Volvo xc60

Domyślnie

AdiCarrion nie obraź się, ale po co zakładasz ten temat. Takich tematów na forum jest sporo. Normalnie można z nich kopiować posty i wklejać do twojego tematu. Zaraz zacznie się typowa awantura o to czy TS'y są fajne czy do bani itd itp. Poczytaj inne tematy. Z taki podejściem będziesz kupował auto 2-3 lata. Nie jeden forumowicz zmieni dwa razy zonę/dziewczynę zanim ty zdecydujesz się zakupić auto. Masa jest takich ludzi i to jest męczące. Kup sobie auto nie podejdzie ci to sprzedaj. Kupisz przysłowiową minę to i znajdziesz kogoś kto ją od ciebie odkupi. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie, a doświadczenie z autem zdobędziesz tylko praktykując.
    Ostatnio edytowane przez Morspl ; 27-02-2016 o 10:06

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Morspl Zobacz post
    AdiCarrion nie obraź się, ale po co zakładasz ten temat. Takich tematów na forum jest sporo. Normalnie można z nich kopiować posty i wklejać do twojego tematu. Zaraz zacznie się typowa awantura o to czy TS'y są fajne czy do bani itd itp. Poczytaj inne tematy. Z taki podejściem będziesz kupował auto 2-3 lata. Nie jeden forumowicz zmieni dwa razy zonę/dziewczynę zanim ty zdecydujesz się zakupić auto. Masa jest takich ludzi i to jest męczące. Kup sobie auto nie podejdzie ci to sprzedaj. Kupisz przysłowiową minę to i znajdziesz kogoś kto ją od ciebie odkupi. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie, a doświadczenie z autem zdobędziesz tylko praktykując.
    Wcale się nie obrażam...bo Ja tego tematu nie zakładałem
    Ale pomijając czy to Ja czy ktoś inny, no to chyba po to jest forumek.Ja wiem,że w necie można znależć wszystko, ale tu mamy akurat wypowiedzi ludzi naprawdę siedzących w temacie, więc jak mozna komuś pomóc to czemu nie?
    Chyba właśnie o to chodzi,żeby kogoś uchronić przed ta przysłowiową miną-tym bardziej ,że zakładajacy temat w przeciwieństwie do nas nie miał Alfy, to po co ma wyrabiać sobie złe zdania o autku bo kupił na ślepo?