www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Zgadzam się w 100%. Diesel to jednak diesel, nie mniej jednak dobrze zrobiony też może ucieszyć mordkę
[emoji1]
Ostatnio edytowane przez mati232 ; 25-02-2016 o 11:23
Dla mnie dużo ciekawsze jest to ze Diesle się ładuje tak do osobówek tylko w Europie i nigdzie więcej. A koncern VW chce to wszędzie wsadzić, TDi Audi i VW ostatnimi laty strasznie chciało zrobić rynek w Stanach, po tym jak się okazało ze śmierdzą, chyba już jest zakaz lub był na ich Diesle w Stanach. Cała reszta kuli ziemskiej kocha benzynę, a my jakoś tak się w te wozy na gnojówkę pchamy, chyba chodzi koszta serwisowania, bo na dyszlach po prostu mieli dużo więcej, teraz na tym downsizingu się dochrapują powoli, bo tam serwis też pożera kupę kasy
A pokaż mi 6 oznak druta na fotce komory????
Ja widzę 3, które można szybko zamaskować, w porównaniu do innych swapów to tu jest prawie ideał
Masz Maserati w dieslu. MX-5 to zły przykład bo to ma być lekki wóz, a diesle lekkie nie są. Świat kocha benzynę bo generalnie jest zacofany. Jeżeli chodzi o silniki to Europa zawsze wiodła prym pod względem rozwiązań technicznych. Tak samo jest z dieslem. Diesel jest wydajniejszy silnikiem niż benzyna, jest też bardziej komfortowym w jeździe na codzień. Benzyna do tego musi być duża i paliwozerna albo mała, uturbiona i paliwozerna. I awaryjna. Ciężko jest pobić diesla pod względem wydajności, a im diesel nowocześniejsze tym kultura pracy bardziej zbliżona do benzyny. Albo lepsza, bo co to za kultura jak trzeba wyć na maks obrotach żeby szybciej pojechać.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Wszystko się zgadza, lecz Gtv po zmianie silnika obniżyła swoją mają masę do ~1350-1400km.
Po modyfikacjach w tym silniku, naprawdę ma on kopa, a jednocześnie spalanie jest na poziomie 7,8-8l w cyklu mieszanym.
Zresztą, co tu daleko szukać przykładów. W wyścigach le mans Audi razem z peugeotem wygrywają praktycznie wszystko. Napędza je nic innego jak diesel. Zaraz ktoś powie, że to żadne porównanie, ale zaraz... czy to właśnie nie jest samochód o charakterze sportowym z silnikiem diesel'a?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
F1, WTTC, indy, Dakar, reallycross, WRC itd też wygrywa?
Diesel to zło w najczystszej postaci. Piekło jest wybrukowane dieslami.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
hahahaha piona !!!
Maserati w dieslu to znak czasów - niestety na niektorych rynkach nie miałby szans konkurować inaczej.
Powiesz szczerze że jedyną zalete diesla widzę w spalaniu. Komfort ?? co jest komfortowe w tym klekocie i smrodzie ?? Benzyna każda jedna mniej wibruje jest cichsza i własnie bardziej komfortowa przez to. Żaden diesle nawet się nie zbliżył do kultury pracy benzynówek - chyba że porównujesz nowego diesla z benza z lat 90 chociaż i tu cieżko coś porównywać. Na codzień mam Crome 1.9JTD 2010r i nie mogę się przekonać.Odpalam rano klekocze jak wściekle mróz jest to ma prawo, drapie szyby a do nosa dociera smród nie rozgrzanego diesla , a mam wszystko EKO na swoim miejscu i mimo DPF diesel dalej smierdzi dieslem chociaż faktycznie jak sie rozgrzeje i wszystko zacznie pracować jak powinno to jakoś nie smierdzi tak bardzo. Nie chce wywoływać wojny diesel - benza bo to nie temat o tym ale mnie nie przekonacie że diesel się nadaje do osobówek. A co awaryjności to nie wiesz panie co mówisz
dzisiejsze benzynówki Fiata są praktycznie bez awaryjne w porównaniu do tego co trzeba robić w dieslach (EGR DPF dwumas wtryski klapki i inne takie eko wynalazki.) Tylko mi nie mów że po poprawieniu wszystkie już wtedy jest bezawaryjnie
bo bez awaryjnie to jest jak kupujesz T-jet'a w tej chwili
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 26-02-2016 o 06:44
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla