Ja tylny schowek czyściłem rozpuszczalnikiem karbamidowym i pięknie zeszło. Została szara , gładka, błyszcząca powierzchnia.
Ja tylny schowek czyściłem rozpuszczalnikiem karbamidowym i pięknie zeszło. Została szara , gładka, błyszcząca powierzchnia.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Dzięki! Może tego spróbuję.
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka
Mi się cholera lepi jedynie ten schowek na przednim podszybiu.. Będę musiał kupić chyba i wymienić, żeby był jak w serii..
Bez sensu kupować używki jak można zrobić sobie nówkę.
Marek nówka umyta spirytusem z gumy, a nówka fabrycznie to różnica. Majkelek to fetyszysta rzeczy w stanie idealnym i zapewne chodzi mu o cały schowek poktyty ta gumą w stanie idealnym fabrycznym
Ja mam ten schowek z innego auta i sie nie klei. W rocznikach z poczatku produkcji był to zwykły plastik czarny, a w pozniejszych pokryte to było juz ta gumą... Mnie sie udało kupić ten gumowy w ladnym stanie...
[C
Przecież może taką "gumę w sprayu" kupić. To nie technologia nasa. Normalnie w mieszalni dobierają RAL i możesz nawet strukturę kupić. Nie ma z tym zupełnie problemu.
Odnośnie tej powierzchni to nie wiedziałem że były zwykłe plastiki. Sam poprzednią miałem z początku produkcji i normalnie miała "pogumowane" dolne plastiki deski rozdzielczej, tunel, schowek na półce.
Panowie, u mnie masakra z plastikami, czy ten lakier polecany w innym temacei na forum zda egzamin ?
https://www.obi.pl/decom/product/Dup...400_ml/5683164
rozumiem, ze musze doczyscic do czarnego, zmyc cala gume, odtluscic i nalozyc delikatne cienkie warstwy tego szpreju?
Dokładnie taki lakier jeśli masz jasnoszare plastiki. Plastiki po dokładnym oczyszczeniu mają tzw strukturę więc kilka cienkich warstw i będzie dobrze.
Ja się dwa razy spotkałem z takim twardym czarnym plastikiem. Kupiłem chyba z rocznika 01 uzywke i miala j iuz ta gumę. A moja oryginalnie wg vin wyprodukowana w 12 1998 miała taki twardy świecący plastik
wysłane z WC
[C