Widziałem, dlatego pytam.
Widziałem, dlatego pytam.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Dzięki wielkie za informacje. Podejmę się tego samemuPowiedzcie mi jeszcze mili Panowie, bo nie dostałem odpowiedzi - ile tego oleju wchodzi, bo nie wiem ile kupić
Dzięki
Masz podane w instrukcji
W sobotę po wymianie oleju kolega [MENTION=18522]criss[/MENTION] zrobił mi kalibracje MA przez Alfa OBD w telefonie /MES 2.2 nie chciał połączyć się z autem, ktoś miał taki problem??/ auto zdecydowanie odżyło, pracuje ładniej i równiej. Jeśli ktoś tego wcześniej nie robił to niech zrobi koniecznie bo warto.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Witam
Pierwszy post i pierwszy problem.
Jestem (a właściwie to żona) szczęśliwym posiadaczem MITO 1,4 16V (105). Auto z 2011 roku.
Po wymianie oleju i po przeczytaniu różnych wpisów na forum coś mnie podkusiło i dokonałem "procedury wymiany oleju"
przy użyciu MES 2,9 + Elm 327. Efekt ... piękna pomarańczowa kontrolka silnika , błąd P1320 i brak działania S&S.
Czy któryś z kolegów ma jakiś pomysł na taką chorobę ? Najbliższe ASO w mojej okolicy 70km.
Z góry dziękuję za pomoc.
No to teraz musisz wykonać Adaptację nastawników korekty dyspersji UniAir przez MESa o której jest mowa w całym tym temacie. Przeczytaj warunki początkowe do wykonania tej procedury, czyli m.in silnik nagrzany, brak błędów i ważne: wyłączona kompletnie klimatyzacja na OFF. Jak nie przejdzie MESem to spróbuj AlfaOBD.apk. Kolega [MENTION=29383]paweltbu[/MENTION] miał problem ostatnio bo mu ta procedura nie chciała przejść.
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...odpaleniu.html
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Próbowałem zrobić adaptację - silnik nagrzany , brak błędów oczywiście poza P1320 i wywalało komunikat w MES-ie "nieodpowiednie warunki" czy coś takiego. Jedyna rzecz , której nie zrobiłem to klimatyzacja OFF. Jutro wieczorem spróbuję na nowo ograć ten UniAir i napiszę o efektach.