Bosch
Bosch
Nie polecam tego z aukcji wskazanej przez ciebie kupiłem taki i nie pracuje jak powinien na wolnych obrotach daje 16kg/h. Podmieniłem na Bosch i jest ok
Dzięki Piotrek za ostrzeżenie. Kupiłem takiego: BOSCH z oryginalnym wkładem nowy http://allegro.pl/przeplywomierz-pow...337616502.html
proszę o komentarz
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
No i niestety, wstawiłem oryginalny przepływomierz BOSCH i wtryski nadal leją paliwem. Poniżej zamieszczam odczyty z FiatEcuScan, przepraszam ale nie mam z Alfadiaga gdyż mam problem odpalić na 7, w dodatku nie mój laptop. FiatEcuScan krzyczy że za duże opóźnienia czasów. Czy po wymianie sondy i przepływki trzeba robić adaptację, czy wystarczy wykasować błędy?
Przypominam, że sonda jest nowa (wstawiona tydzień temu) oryginał BOSCH, przepływomierz nowy oryginalny BOSCH (wstawiony wczoraj). Nic się nie poprawiło. Proszę kolegów o pomoc. Może komputer uwalony? proszę szczególnie kolegę Bubu o sprawdzenie wersji softu czy taka powinna być.
praca sondy (mało czytelne ale może obrazowo będzie coś widać)
Ostatnio edytowane przez motofan ; 18-12-2010 o 19:02
spalanie 7.8l/100km
Robiłem jedynie kasowanie błędu w FiatEcuScan, nie wiem czy to to samo co reset w tym programie.
spalanie 7.8l/100km
Dziś zadzwoniła do mnie moja kobieta i dała mi opiernicz że kupiłem gówniany samochód, zrobiło mi się przykro, brak mi już pomysłów
muszę wykombinować laptopa żebym mógł zrobić ten reset, we fiacie chcą ode mnie 140 netto za samo podłączenie, czy jest ktoś z okolic słupska z alfadiagiem, może ktoś zrobi mi to szybciej?
Jeżdżę z tym problemem po mechanikach, a ci chcieli by już rozbierać silnik bo nie wiedzą co jest![]()
spalanie 7.8l/100km
Czy jak robisz test czasu wtrysków, to nie masz czasem włączonej klimy lub innego dodatkowego odbiornika, który może zwiekszac czs wtrysku?
Czy sonda była przeznaczona do twojej alfy? Pamietasz jej numer?
Co jeszcze można zrobic to reset i adaptacje parametrów ecu. Jak to nie pomoże to sprawdziłbym jeszcze wtryskiwacze.
Ostatnio edytowane przez majster ; 19-12-2010 o 09:02
Ostatnio edytowane przez motofan ; 19-12-2010 o 12:21
spalanie 7.8l/100km