Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: [156] Kupno w Krakowie, może ktoś ze mną poeksperymentuje?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar TSparrow
    Auto
    Alfa Romeo 156/Crosswagon 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Tak wygląda historia:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	cw.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	60.3 KB
ID:	215892

Wiec 3, ale jak widać właściciele nie smieniali się często, wiec to też jakiś dobry znak chyba.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar TSparrow
    Auto
    Alfa Romeo 156/Crosswagon 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

No i bylem... oglądałem no i ŻANADA!...

Po pierwsze auto trzymane przez 2 miesiące na polu... tarcze brązowe od rdzy, zapalanie na kabelki. W sumie to co, w sumie dobrze że stało... Ale:

1) Koleś mówił że nad lewym tylnym nadkolem jest troszeczke rdzy, że nie trzeba z tym nic robić. Ja to zobaczyłem...purchle godzej niż w moim nissanie...
    2) Biegi... wchodziły jak by w skrzyni był gęsto ubity piach (taka... że niby metafora ). Niby że stał tyle i się linki zapiekły, ale ja jako kupujący skąd mam wiedzieć że to nie skrzynia? Auto do sprzedaży powinno być przygotowane
    3) Widać że nie dbał o niego za bardzo. Fotele uj***ne, gałka zmiany biegów brudna fest (ale to niby drobiazgi)
    4) NAJGORSZE i zdecydowana dyskwalifikacja. Przy ruszaniu, przy wciśnięciu gazu z tyłu było słychać puk... puk... że niby luzy na moście się niwelują. ŻE NIBY CO?? Koleś pado że jak 4x4 to tak ma. Ja mówie Panie... dobra...

Po tych informacjach byłem już przed stacją diagnostyczną, ale stwierdziłęm po co mam tam wjeżdżać jak za dużo jest niepewności. Olałem temat Jak by puścił za 9, to tez nie wiem czy bym wział.

Kolejną jadę oglądać w tym tygodniu do Kraka, też Cross. Kurde... dziwny to samochód, taki... figlarny. Ale jaki fajny W środku super. W sumie, za taką cene nie znajdzie sie tak komfortowego samochodu. No nic... kolejne spotkanie przed nami.

Czy macie jakies opinie na temat rzeczy o które napisałem?

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Tak się zastanawiałem czy fotki to są aby na pewno świeże, bo na pierwszej fotce zimówki i to jeszcze względne, a dodaje drugie, ale nie chciałem zamętu siać

Mam SportWagona, ale powiedzmy że buda bliźniacza, ale też mam 4x4 tak więc coś tam wiem
    1)Poszycie Alf nie rdzewieje za bardzo, purchle oznaczają albo jakąś przygodę w przeszłości lub zaniedbanie połączone z pałowaniem 4x4, bo można szybko wnęki nie osłonięte wypiaskować
    2)Moja Alfa najdłużej stała 3 tygodnie i tam nic się nie zapiekło- wiec coś mnie tu śmierdzi. Zapiec to się mogą linki ręcznego raczej a nie od biegów, chyba że nic nie dbał, a wtedy to różne kwiatki wychodzą
    3)Może drobiazgi, ale z foto się nie pokrywają, a i te jego dbanie można zweryfikować
    4) Mam S3, zapieprzam nim po torze i mi się nic nie niweluje, luz na wale nawet nie wiedziałem ze tak można nazwać

Pocieszę cie, ja też długo szukam zawsze aut, ale w końcu cos się pojawia dobrego. Niemca szukałem rok jak nie lepiej

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Co do rdzy na błotnikach - no w zasadzie nie powinno być, choć może - w 1,6 156tce miałem pierwszy purchel wielkości z grubsza opuszki palca, pod lakierem , po 10ciu latach auto tylko w moich rękach więc nie bite (w ten błotnik ) . Krajowe auto jednak przez nasz klimat i sól tu nie będzie mieć zalet. Chyba że konserowane od początku i uzupełniana konsweracja. Z jednymi przetartymi i wgnieconymi murkiem drzwiami całą zimę solną przejeździłem - i ANI ŚLADU rdzawej plamki, naprawdę blachy zewnętrzne to porządny ocynk mają w 156tkach.

Co do napędów to pojęcia nie mam, ale lepjej jakby nic nie strzelało.

Co do skrzyni to w mrozy i długo stojąca może ciężko chodzić, ale gość mógłby o to zadbać. A może olej nigdy nie zmieniany, kto wie.

Hamulcami i akumulatorem to się bym nie przejmował, choć o podejściu sprzedającego jakoś tam świadczy.

No powodzenia w poszukiwaniach!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar argenta132
    Mieszka w
    Łuków
    Auto
    Jest ALFA ROMEO 156 SW 1.9 JTD 105KM / Była ALFA ROMEO 156 2.5 V6 24V 192KM

Domyślnie

Jeżeli chcesz coś więcej wiedzieć na temat CROSSWAGON pisz do mnie mój ma na sprzedaż wszystko na czas robione wymieniane ale i cenę jaka krzyczy to nie mała. Ja mam 156 SW TI na sprzedaż też prawie ideał.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Nie bede sie sprzeczal bo nie ma o co

alkantara to nie jest zle, boj sie Alfatexu, to holerstwo mozna odkurzac co tydzien.
    Skory do Alfy kupisz za grosze, ja przed dwoma laty placilem 800 zyli za komplet w prawie idelanym stanie- jakby naszla chec na wymiane
    W 156 nie ma alcantary... To jest właśnie alfatex. Ja akurat wolę odkurzyć trochę częściej siedzenia niż ślizgać się po zwykłej skórze w 156.