Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Zaloba :((( Tyl zniszczony :(((

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fr33 Zobacz post
    po pierwsze to trzeba by ją rozebrać i zobaczyć jak to wygląda i wtedy ocenić u blacharza ile Cie to wyniesie.. może wcale nie jest tak źle jak piszesz

jeśli chcesz robić to ubezpieczalnia zwraca za robotę i części do 100% wartości samochodu ale musi to być zrobione wg. zaleceń producenta i na fakturę.
    100% a i owszem ale minus wartość pozostałości. Polski Kodeks Cywilny nie pozwala zarobić na odszkodowaniu to znaczy że jeżeli szkoda jest warta tyle ile samochód przed szkodą to wartośc szkody musi być pomniejszona o pozostałość, żeby zsumowanie pozostałości i odszkodowania dało 100% wartości z dnia szkody.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    164 QV 24V '93, 164 Super TB '96, 166 2.5V6 '98, 155 2.0TS 16v '96

Domyślnie

Nie chce nic ruszac do poki nie bedzie rzeczoznawcy. Druga sprawa, jesli kwota naprawy przekroczy wartosc auta to jest szkoda calkowita i wtedy dupa blada. i tak chyba bedzie
    Mam na imię Jacek... i jestem alfaholikiem...
    Powrót do Busso.... w najfajniejszym opakowaniu...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał zawigrze Zobacz post
    po pierwsze to trzeba by ją rozebrać i zobaczyć jak to wygląda i wtedy ocenić u blacharza ile Cie to wyniesie.. może wcale nie jest tak źle jak piszesz

jeśli chcesz robić to ubezpieczalnia zwraca za robotę i części do 100% wartości samochodu ale musi to być zrobione wg. zaleceń producenta i na fakturę.

100% a i owszem ale minus wartość pozostałości. Polski Kodeks Cywilny nie pozwala zarobić na odszkodowaniu to znaczy że jeżeli szkoda jest warta tyle ile samochód przed szkodą to wartośc szkody musi być pomniejszona o pozostałość, żeby zsumowanie pozostałości i odszkodowania dało 100% wartości z dnia szkody.

Sam przechodziłem 2 misiace temu przez to samo, nawet skasowali mi te same elementy co u kolegi w 164.
    Wstawiłem do aso i pzu dało ultimatum takie że koszty naprawy nie mogą przekroczyć 100% wartości rynkowej samochodu przed wypadkiem.
    Zakład ubezpieczeniowy nie informuje o tym ze masz taką możliwość, musisz iść tam i pokazać ze wiesz jakie masz prawa.
    Oni napewno zaniżą wartość rynkową samochodu, zawyżą wartość po wypadku i pewnie będą chcieli ci wypłacic jakies 60% wartość przed wypadkiem i zostawią ci auto albo bedziesz mogł oddac auto i wypołacą ci 100% wartosci auta, ale gwarantuje ci ze z tych pieniędzy nie bedziesz zadowolony jesli miałes wypieszczone autko.
    Pogadaj z włascicielem aso, może cos bedzie dało sie zrobic, musisz zrobić tak żeby oględziy odbyły się w aso (w którym bedziesz pewny ze zostawisz auto do naprawy)
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

E.T.
    Gość

Domyślnie

Przykra sprawa. Jacoff, zatanów się czy na pewno chcesz to naprawiac. Nie wiem jakie szkody pod spodem, ale jeśli słupek tylny przestawiło to jest źle. 164 jest wrażliwa na geometrię zawieszenia, jeśli nie zrobią naprawy w 100% dobrzze, to nie będzie to już to samo auto. Może szkoda całkowita nie jest złym wyjściem? Nie wiem jak teraz jest, czy przypadkiem nie zabierają auta? Jeśli nie , to bierzesz kasę i zostajesz z dawcą części jeśli zdecydujesz się szukać następnej 164, tylko pewno będziesz musiał trochę dołożyć.

Ja tak miałem ładnych parę lat temu gdy jeździłem dryndą pod tytułem Renault 25 - dokładnie skasowała mi pani tył, szkoda całkowita.Dostałem uczciwe pieniądze, więcej raczej nie dostałbym sprzedając sprawne auto.Potrzebowałem szybko auta i miałem okazję przez mechanika kupić od razu takie samo, tylko lepszą wersję i nowsze. Ogólnie dobrze na tym wyszedlem.

A gdybyś myślał o zmianie, to mnie osobiście świecą się oczy do Kappy Coupe
    Rzadkie auto ale widziełem kiedyś na allegro za paręnaście tysięcy, 3.0 v6 24v.

A jeszcze zapytam : W jakim stanie w takim razie skończył WV ?
    Ostatnio edytowane przez E.T. ; 25-05-2009 o 10:59

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    166 2.4jtd spider 3,2v6

Domyślnie

Szkoda całkowita na 100% dostaniesz ok 4 ,tys, za 164 94 r szkoda całkowita dostałem 3050zł .Ja kupiłbym w niemczech 164 tam 90% tego modelu jest bezwypadkowa .
    pawel164

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto

Domyślnie

Wlasnie bylem ogladac 156 1.8ts z polskiego salonu.....
    Musze obejrzec jakas wypasiona wersje 156 bo to co widzialem to takie jakies gole i plastikowe...zwykly material na fotelach, kolpaki....kurde 164 to luksus :p
    Za chwile jade ogladac GTV v6 tb

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto

Domyślnie

Epizod z Alfa 164 narazie zawieszony, czekam na rzeczoznawce, ktory ma byc u mnie w tym tygodniu. Wtedy bede wiedzial co dalej. a poki co lecze powypadkowy bol glowy czerwona, szybka aspiryna - alfa gtv 2.0v6 TB
    Zona sie zakochala, ja ciagle pamietam o 164....
    Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał jacoff Zobacz post
    Epizod z Alfa 164 narazie zawieszony, czekam na rzeczoznawce, ktory ma byc u mnie w tym tygodniu. Wtedy bede wiedzial co dalej. a poki co lecze powypadkowy bol glowy czerwona, szybka aspiryna - alfa gtv 2.0v6 TB
    Zona sie zakochala, ja ciagle pamietam o 164....
    Pozdrawiam

Gratuluje takiej aspiryny chyba lepszej nie mogłeś sobie zaaplikowac i wierz mi pokochacie ją jeszcze bardziej , Gtv'ka to potrafi.