Witam wszystkich proszę o pomoc!! miałem stłuczke moją alfącały prawy błotnik do wymiany i światło !!! zamówiłem już używany błotnik i pytanie czy jest kłopot jak samemu wymienić ten błotnik i jak to zrobić ? baaaardzo proszę o pomoc!!!!
Witam wszystkich proszę o pomoc!! miałem stłuczke moją alfącały prawy błotnik do wymiany i światło !!! zamówiłem już używany błotnik i pytanie czy jest kłopot jak samemu wymienić ten błotnik i jak to zrobić ? baaaardzo proszę o pomoc!!!!
Zdjąć stary to nie problem jeśli masz torxy. Gorzej z założeniem nowego bo jest połączony na klej z progiem. Niestety nie pamiętam jaki
Wyryte rantem felgi
Podczepie się ponieważ mnie też czeka wymiana lewego błotnika . A może być z klej do szyb ? Z tego co wiem to progi , spojlery itp. się na niego montuje
Polecam silikon do tego
Była AR 147 2005r. 1.6 TS 105KM - LPG
Jest AR 147 TI Black Line 2007r. 1.6 TS 120KM - LPG
Jest AR 159 2007r. 1.9 JTDm 150KM
www.da-cars.5v.pl - serwis samochodowy
To żeś teraz pojechał po całości... A potem się dziwią jeden z drugim że rdza albo dywaniki mokre.
Poszukałem i do tego stosuje się masy poliuretanowe. LukaSS jakieś pół roku temu tu na forum pisał że Novol Gravit 630 się do tego nadaje i że podobno na forach go polecają
Wyryte rantem felgi
Kit do okien byłby najlepszy. Albo spaw na stałe dla pewności
Wyryte rantem felgi
Haha może spaw to już nieA tak wogóle to gdzie idzie ten klej ? Najpierw trzeba przykręcić błotnik na torxy a potem co dokładnie trzeba obkleić ? Może głupio pytam ale nigdy tego nie robiłem
Łączenie progu z błotnikiem. I wydaje mi się że posmarować musisz przed przykręceniem żeby powierzchnia styku była szczelna. Oczywiście cała powierzchnia styku, nie tylko szczelina widoczna z zewnątrz. Blacharzem nie jestem ale wydaje mi się że tak być powinno
Wyryte rantem felgi
Ostatnio edytowane przez beriba ; 19-08-2015 o 08:43