Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Temat: Dobry Mechanik ... ile kasuje ?

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Lisek_79 Zobacz post
    no to dziś odwiedziłem spidera w garażu kłade się pod alfe a tam olej na posadzce... olej dalej leci a kazałem mu wszystkie uszczelki wymienić tą pod głowicą też ! aaah jestem strasznie zły. kazałem mu robić od razu to był mądrzejszy !
    Kupiłeś auto w którym lało się na posadzkę z uszczelki pod głowicą ?! ?! i osądzasz o to mechanika czy ja coś źle rozumię ?
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Chyba uszczelkę pokrywy wałków rozrządu? O głowicy wcześniej nie wspominałeś.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dawid-katana
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm

Domyślnie

Dobra robota kosztuje. I nie ważne czy ktoś ma działalność czy nie. Takie jest moje zdanie. Sam robię po godzinach w garage takie fuchy i wziąłbym te same pieniądze.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Spider

Domyślnie

jak kupowałem auto to nie widziałem wycieków prócz tego co leciało z miski (korka) jak kupiłem to zobaczyłem że blok z prawej strony jest mokry od wysokości uszczelki pokrywy zaworów... ale jak oddawałem auto do "mechanika" to mówiłem mu o tym że nie wiadomo skąd leci i żeby zdjął głowicę i również wymienił uszczelkę w końcu miał zdjętą pokrywę i rozrząd ! tak niewiele wystarczyło żeby wymienić i tą uszczelkę tym bardziej że miał czas bo czekał na części! dwa razy mu tłumaczyłem że warto ją wymienić a ten powtarzał że nie warto bo tam olej nie leci !
    tak jak z alternatorem... ruszał palcem rolkę i tłumaczył że nie huczy choć też upierałem się żeby wymienił.
    i teraz wyszło na moje... co mam z nim zrobić ?

Dodam jeszcze że to auto kupowałem z tym mechanikiem, wiedział że będzie miał z nim do czynienia bo świadomie kupiłem tanie auto żeby je doprowadzić do dobrego stanu... wyciek oleju z silnika to dla niego nie był kłopot bo poza wyciekiem silnik był i jest OK.
    Nie miałem zamiaru oszczędzać na częściach... dlatego upierałem się przy wymianie od razu wszystkich uszczelek i łożyska alternatora.
    teraz tracę tydzień za tygodniem na odstawianie auta do mechanika !
    Ostatnio edytowane przez Lisek_79 ; 26-12-2016 o 22:05

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

jak kupowałem auto to nie widziałem wycieków prócz tego co leciało z miski (korka) jak kupiłem to zobaczyłem że blok z prawej strony jest mokry od wysokości uszczelki pokrywy zaworów... ale jak oddawałem auto do "mechanika" to mówiłem mu o tym że nie wiadomo skąd leci i żeby zdjął głowicę i również wymienił uszczelkę w końcu miał zdjętą pokrywę i rozrząd ! tak niewiele wystarczyło żeby wymienić i tą uszczelkę tym bardziej że miał czas bo czekał na części! dwa razy mu tłumaczyłem że warto ją wymienić a ten powtarzał że nie warto bo tam olej nie leci !
    tak jak z alternatorem... ruszał palcem rolkę i tłumaczył że nie huczy choć też upierałem się żeby wymienił.
    Podziekowac za współpracę

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Witam po Świętach i na dzień dobry powiem, że widzę tutaj sporo wpisów pianobijczych. Wymiana rozrządu to w warsztacie 300-350 zł w tym silniku. Tarcze i klocki - 150 zł. Już mamy 500 zł. A gdzie pozostałe czynności. Mam wrażenie, że większość z was mieszka w Botswanie skoro robicie to wszystko u majstrów za 500 zł. Tylko pozazdrościć takich cen u fachowców.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Wujek kurde rzadko to mogę powiedzieć, ale się z tobą zgadzam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Bo to jest tak że nikt nie wierzy że naprawa może kosztować więcej niż 10% wartości auta, i tak kupuję szrota za 2500,- a później wyzywam mechanika bo chce ode mnie 600zł za jakieś tam czynności...
    Z uszczelki pod głowicą nigdy nie leje się olej ciurkiem więc stawiam że Twój kolega miał rację nie chcąc jej ruszać. A co z alternatorem się dzieje że chcesz go robić?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Dodam jeszcze że to auto kupowałem z tym mechanikiem, wiedział że będzie miał z nim do czynienia bo świadomie kupiłem tanie auto żeby je doprowadzić do dobrego stanu... wyciek oleju z silnika to dla niego nie był kłopot bo poza wyciekiem silnik był i jest OK.
    Nie miałem zamiaru oszczędzać na częściach... dlatego upierałem się przy wymianie od razu wszystkich uszczelek i łożyska alternatora.
    teraz tracę tydzień za tygodniem na odstawianie auta do mechanika !
    kolego Ty nawet nie wiesz o czym ty piszesz..
    uszczelka głowicy to nie byle jaka robota i od tak się tego nie robi bo mi się zachciało.. dodatkowo koszty nie idą w 50zł tylko poniżej 600 ciężko się zmieścić..
    ściąganie miski w TSie to tez nie zawsze robota na godzinę czy dwie... szczególnie, że musiał z nią jechać do tokarza itd itd
    700zł to była dobra cena za wykonane usługi.

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Powiem więcej.....bardzo dobra.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest