Wlaśnie coś mi nie pasowało, 155 jest na bank starszy i troche bardziej sie róźni. Podobno nawet nie pasuje p&p.
Wlaśnie coś mi nie pasowało, 155 jest na bank starszy i troche bardziej sie róźni. Podobno nawet nie pasuje p&p.
2.0 TS nie ciągnie równo w całym zakresie obrotów, nie opowiadaj głupot. No chyba, że twoja ciągnie ... nie wiem jakim cudem. Każdy, KAŻDY TS, ciągnie dopiero od wartości powyżej 3 tys obr/min. Wcześniej nie masz przestawionych faz rozrządu co sprzyja ograniczeniu spalania. Dla tego jeśli chcesz jeździć oszczędnie TS'em, nie przekraczaj tej magicznej wartości. (:
Najlepiej to spróbuj się z jakąś beemkąmoja 1.8 140KM T.S bierze 2.0 zarówno e36 jak i e46. Ledwo ledwo, ale jest do przodu.
Edit: Nie chcę cię urazić, jestem młody, ale jeździłem paroma samochodami i wydaje mi się, że nie wiesz o czym mówisz.
Mówisz o Dieslu w którym niby czuć przyspieszenie od strzału turbiny a to nie do końca tak wygląda. Diesel ciągnie od spodu czy tak czy tak, nawet kiedy turbina nie zdąża wystartować to diesel mknie w porównaniu do benzyny. Jeśli chodzi o diesla to jeździłem dwoma, może tobie chodzi o inne to nie mam doświadczenia także zrozum..
Mianowicie golf V 1.9TDI, i BMW X5 4.0d 313KM. O ile BMW można wytłumaczyć dwoma turbinami, z których jedna ciągnie z dołu obrotów a druga z górnych, o tyle golfa nie wytłumaczysz, że od 1000 obrotów ciągnie naprawdę dobrze. W wolnossącej, nisko pojemnościowej benzynie tego nie spotkasz, a 2.0 jest nisko pojemnościowy jak by nie patrzeć.
Ostatnio edytowane przez marieczko ; 27-01-2017 o 22:51
marieczko Oczywiście nie uraziłeś mnie swoim komentarzem, po to jest forum aby usłyszeć opinie innych użytkowników.
Jak widzisz pod moim avatarem miałem już kilka Alf. Co do 1,8 TS 156 to faktycznie było czuć to przyśpieszenie po 3000 obrotów.
Ale czy jęździłeś GTV 2.0 TS rok 1999 150 km ? Moja stoi w garażu i czeka na wiosnę .Tam naprawdę przyśpieszenie idzie równo od 1000 obrotów.