Nie jest
Nie jest
Wczoraj wieczorem błąd sam znikł, zrobiłem dziś 300km po 170 błąd wyskoczył ponownie, także za 3 tyg egr wypad i będę informował, dzięki za pomoc![]()
Witam, egr zaslepiony od razu czuć ze idzie lepiej juz tak od 1700 sie fajnie zaczyna zbierać, teraz to wiadomo ze mam błąd egr i cały czas marchewaale już jestem umówiony na usunięcie programowo, ale mam jescze pytanko czy 2.4 20v ma jakąś chłodnice egr? Podobno w vw to występuje ale nie mogę znaleźć na internecie czy w mojej alfie tez coś takiego jest , czy tam muszę coś,zaslepiac?
Sprawdź pod termostatem.
I co tam muszę zaslepic?
Nie sądzę aby coś tam trzeba zaślepiać, zaślepki jak najbardziej są porządne przy egr-e. Jeżeli programo ma być usunięty przez jakiegoś "szpeca", to właśnie on najlepiej Ci wyjaśni w realu.
Tak w najbliższym czasie będzie usuwany programowo, a przy egr mam 2 jedna na kolanku druga przy kolektorze, porządne zaślepki, nie puszki z piwadzięki za odp
Jescze jedna rzecz mnie zastanawia, mam zaslepiony egr, a podpialem sb kompa żeby profilaktycznie zobaczyć błędy i błędu egr nie mam tylko dalej to air quantity i marchewa sie świeci, czy to jest błąd egr?? Bo już sam nie wiem, czy usuwać programowo tego egr, a czy szukać winy gdzie indziej? Może to faktycznie ta przeplywka, bo np gdy jadę i wrzucę na luz to obroty nie spadają odrazu na 750 tylko postoja chwilę na 1000obr a potem spadają do 750. Jakieś pomysły?![]()
Takie pomysły zebys zlogowal ta przeplywke
To znaczy?