Power w veloce jest najs. BMW 650 bezradne dzisiaj było na autostradzie a tak się żołądkował, że trzeba zjechać na prawy pas
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Power w veloce jest najs. BMW 650 bezradne dzisiaj było na autostradzie a tak się żołądkował, że trzeba zjechać na prawy pas
Jak dla mnie 280 koni wystarcza np BMW m3 Audi a6 czy inne z dużym motorem nie mają jakiegoś wielkiego polotu do Veloce spokojne dawałem radę ich dochodzić na autostradzie lub im uciekać. Zdarzyło się że po dodaniu gazu w podłogę ten co z tyłu "łypkal" za mną światłami odpuszczal. Osiągi ma fajne mi osobiście wystarczają jak na moje potrzeby.
To teraz ode mnie trochę uwag po 3tys. km:
- zbyt czuły system anty-zderzeniowy
- domykanie drzwi - za każdym razem muszę poprawiać, bo trzeba trochę siły, żeby się zamknęły
- gniazdo usb na środku konsoli - no po prostu świecący dramat, żeby jeszcze nie było tego podświetlenia
- skrzypiący hamulec ręczny (podczas automatycznego zaciągania na postoju)
- brak dodatkowych wskaźników a'la stoper mierzących czas okrążeń, przyspieszenie itp.
- system multimedialny - chodzi wolno, mało intuicyjny, mogłoby być więcej aplikacji, a o nawigacji nawet nie wspomnę
A na plus:
+ genialna skrzynia biegów
+ cudowne prowadzenie
+ brak turbodziury
+ tryb eco - 140km/h spalanie 9L
+ dzwięk - chociaż przydałby się osobny przycisk do otwierana przepustnicy w tłumiku, ale kiedy chcę mam ciszę w środku
Za 200 tys. to Mustang 5.0 oferuje lepsze osiągi a także doznania słuchowe prawdziwego V8. Chrobotliwy dźwięk tego silnika w Veloce jest dla mnie nieakceptowalny. Raz jeździłem tymi niby 280KM i nigdy więcej.
Szanuję wybory innych osób i nie czepiam się. Jednak im więcej czasu mija od rozstania się z Alfą, to nawet całodniowe testowanie Veloce nie wywołało u mnie chęci pojeżdżenia nią dłużej.
Sorry andrzej ale nie ma teraz na rynku nic oferującego więcej w temacie przyjemności z jazdy, niżeli giulia. Mówimy oczywiście o odpowiednim przedziale cenowym i klasowym. Dziennikarze moto z całego świata twierdzą, że ma się wrażenie, iż pod maską jest dużo więcej a są to ludzie zawodowo ujeżdżający auta i mają punkty odniesienia do porównań.
Nie przesadziłem wiem jak jechałem śmiało daje rade odejść M4 wiadome że nie na długą meta ale na autostradzie jechałem jakieś 60-70 km z gościem raz ja mu uciekalem raz on mi większość trasy około 200km/h wiadomo że nie na pustej drodze czasem ktoś wyjechał czasem ktoś zajechal drogę ale jakoś szczerze wcale ta BMW nie była jakaś szybka przy Q to nawet szkoda słów