Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Wlew paliwa na kluczyk?

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Sznureczek jest do odblokowywania klapki, gdyby padł siłownik albo wystąpiły jakieś problemu natury elektrycznej, jeśli, w co nie wiedzę, ten kluczyk miał być dodatkowym wyposażeniem, to, tak czy inaczej, klapka powinna być blokowana przez centralny zamek.

Użytkownik Świeżak Avatar KORNI
    Mieszka w
    Bielany
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sport Plus

Domyślnie

Panowie, wznawiam wątek, ponieważ mogłem sprawdzić to i owo. Jeśli zamek centralny jest zamknięty to klapki nie da się otworzyć. W momencie otwarcia z kluczyka klapka może zostać otwarta czyli wszystko w porządku. Korek, jak już wspominałem, jest na kluczyk, a co gorsza, nie ma w nim linki mocującej i w momencie tankowania trzeba trzymać korek w ręce (bo nie ma też żadnego haczyka), co bardzo mnie denerwuje. W dodatku korka się nie dokręca (nie ma żadnego gwintu), tylko wsadza w dziurę od baku, przekręca kluczyk i już jest zamknięte, ale mimo wszystko korek trochę luźno "goni", ale się trzyma. Znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/korek-wlew...era-8917528059 i moje pytanie brzmi czy jest to oryginalny korek i czy będę w stanie go tak po prostu zamontować do samochodu bez żadnego problemu i wszystko będzie ładnie działać i wyglądać? Jeśli nie, to podesłalibyście jakieś wasze propozycje rozwiązania tej sprawy, żeby przywrócić to do fabrycznego stanu?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał KORNI Zobacz post
    Znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/korek-wlew...era-8917528059 i moje pytanie brzmi czy jest to oryginalny korek
    Tak, ja taki mam u siebie.

Przykład:
    https://www.forum.alfaholicy.org/159...ml#post1798225
    Ostatnio edytowane przez Klonek ; 29-04-2020 o 11:07

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Korek z ogłoszenia jest dokładnie taki jaki powinieneś mieć. Jeśli klapka blokuje się centralnym zamkiem to domyślam się, że ktoś na siłę chciał poprawić fabrykę, albo po prostu zgubił korek (często się to zdarza). W tym korku z ogłoszenia będziesz miał "ucho", które pozwoli na zawieszenie korka na haczyku w klapce.

Mieszka w
    Bielany
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    Korek z ogłoszenia jest dokładnie taki jaki powinieneś mieć. Jeśli klapka blokuje się centralnym zamkiem to domyślam się, że ktoś na siłę chciał poprawić fabrykę, albo po prostu zgubił korek (często się to zdarza). W tym korku z ogłoszenia będziesz miał "ucho", które pozwoli na zawieszenie korka na haczyku w klapce.
    Dzięki za odpowiedź, o to mi właśnie chodziło
    A gdyby mnie naszło żeby się szarpnąć i kupić takie cudo https://allegro.pl/oferta/korek-wlew...ource=facebook
    Myślisz, że by pasowało?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Już kiedyś o tym pisałem, że miałem wielką ochotę na taki wariant korka (ale cena jakby nie było trochę mnie zniechęca). Jako ciekawostkę powiem Ci, że podobny korek alu jest też oferowany jako korek wlewowy oleju silnikowego.Fajny i elegancki bajer Będzie pasował gdybyś był zainteresowany.

Mieszka w
    Bielany
    Auto

Domyślnie

Już kiedyś o tym pisałem, że miałem wielką ochotę na taki wariant korka (ale cena jakby nie było trochę mnie zniechęca). Jako ciekawostkę powiem Ci, że podobny korek alu jest też oferowany jako korek wlewowy oleju silnikowego.Fajny i elegancki bajer Będzie pasował gdybyś był zainteresowany.
    Super, dzięki za pomoc, naprawdę piękny bajer! Biję się z myślami czy warto czy nie, zobaczę co wygra...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Mam oba i ten od wlewu i od oleju polecam
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Mieszka w
    Bielany
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Mam oba i ten od wlewu i od oleju polecam
    Zazdroszczę, wygląda to świetnie! A czy ten korek ma też tą "linkę", która go trzyma i uszko dzięki któremu można go zawiesić?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Tak. Ma linke i uchwyt
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)