Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: [156] rozbudowa audio

piotr9008
    Gość

Domyślnie

skrzynka doszła i jestem bardzo mile zaskoczony
    basik jest dokladnie taki jak chcialem nie mam pojęcia jakby to chodziło pod innym wzmakiem, bo teraz naprawde kosi. heh.
    Na wzmaku miałem takie coś jak bass boost od 0db do +6 db. ustawiłem to na zero, bo tak najlepiej grało.
    Jak go wczoraj testowałem, to gdy mocniej odkręcałem głośność przygasały mi lekko światła w kabinie wraz z bassem.
    :O Czy to normalne?

Mam mały problem z podlaczeniem remote. Nie wiem pod jaki kabelek się podpiąć w radyjku. Mam niebiesko-biały jeden, wyczytałem że jest od sterowania, ale siedzi w kostce iso i nie wiem jak go podlaczyc.. z radia do tego kabelka co idzie do bagaznika, czy z kostki iso?
    obserwator737 jakbyś mógł mi pomóc z tym podłączeniem, to byłbym wdzięczny, bo narazie mam na stałe do +12 co idzie do radia, bo tam akurat wystawał wolny cypek heh i ten mały kabelek co idzie razem z rca miał wtyczkę co dokładnie w niego pasowała .
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez piotr9008 ; 01-11-2009 o 21:41

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Światła przygasają bo masz duży pobór prądu Nie radze testowac tak audio szczególnie ze wzmakiem, bez włączonego silnika. Ja sobie tak testowałem i następnie przy prubie zakręcenia rozrusznikiem był mały zonk. Wogóle nie zakręcił. Aku rozładowany. Trzeba było ładowac. Wzmachol szczególnie jakiś mocniejszy to prądożerna pijawka

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Zakup kondensator 1F, a jakie masz przewody do tego wzmacniacza?

piotr9008
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    Zakup kondensator 1F, a jakie masz przewody do tego wzmacniacza?
    nie wiem o jakim przekroju, ale są grube. kabli nie kładłem, były jak kupilem auto.
    a gdzie taki kondensator podłączyć? To jest konieczne?
    Pozdrawiam

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Ile to grube ? 3mm ? 5mm , 8mm ? 10mm, 35mm^2 ?
    Masa jest na aku czy na budzie?

Dziwie się ze ci się protect nie pali na wzmacniaczu skoro są takie spadki ze aż ci światło przygasa ..

Ja mam 1kw mocy max na wzmacniaczu i woofer 15" 800w , konda 1F i nie ma mowy o jakich kolwiek spadkach napięcia.
    Kondensator podłącza się równolegle w przewody do wzmacniacza nie dalej niż 40cm od wzmacniacza
    Kondenator z elektroniką moze być podłączony bez kombinowania
    Kondensator bez elektronioki musi być naładowany przed podłączeniem go w obieg.
    Jak chcesz zeby bas się nie spuźniał i wzmacniacz miał zawsze taką samą dawke mocy to jest konieczne.

piotr9008
    Gość

Domyślnie

światła przygasają tylko jak dam na max, na wyłączonym silniku
    kable mam na moje oko minimum 10 mm, jutro zerkne dokladniej, a masy nie ma pod aku, czyli jest wpięta gdzieś w karoserie.

groszekk
    Gość

Domyślnie

czy oryginalne radio alfy (kaseciak dokładniej) ma wyjście na subwoofer?

piotr9008
    Gość

Domyślnie

o ile sie nie myle to nie ma. mozesz podlaczyc do wzmaka pod high input kabelki od glosnikow, ale nie masz wtedy sterowania subem i utrata jakosci.

groszekk
    Gość

Domyślnie

a seryjne głośniki jakiej są mocy? jakie radio polecicie do tego nagłośnienia?? żeby to ładnie grało z subem??

groszekk
    Gość

Domyślnie

właśnie skończyłem rozbudowę audio w mojej belli i jestem zszokowany dźwięk poprawił sie niesamowicie a wkłąd finansowy nie był zbyt duży. Nie spieszyło mi się więc miałem czas na wyśledzenie towaru w dobrych cenach i całość wyniosła mnie ok.1000zł.

Zamontowałem:
    -Radio Pioneer DEH4000 UB (Radyjko z mp3 i usb i jednym wyjściem RCA pod subwoofer. Radio posiada również wbudowane filtry dzięki czemu po dodaniu subwoofera udało się odciążyć przednie głośniki)
    -Subwoofer Pioneer TS-W306c (z danych technicznych wynika że ma 1000W chociaż sądze ze 600 w zupełności by wystarczyło kupiłem go bo był w zestawie ze wzmacniaczem)
    -Wzmacniacz Carpower HPB1502 2-kanałowy mocowo świetnie pasuje do tego suba.
    -no i do tego oczywiście kable na czym nie wolno oszczędzać

a teraz szczegóły kosztów:
    Radio 200PLN
    Subwoofer+Wzmacniacz 650PLN
    Kable 150PLN

RAZEM:1000zł i mówie wam jeżeli ktoś lubi dużo basu i dobrą jakość muzyki to warto:]