Wszyscy mówią ile włożyli w swoje auta ile robili... a każdy przeczy, że wcale się tak nie psująBoję się że te koszty mnie pogrążą..
Wszyscy mówią ile włożyli w swoje auta ile robili... a każdy przeczy, że wcale się tak nie psująBoję się że te koszty mnie pogrążą..
Słuchaj
gdy kupowałem a raczej zamieniałem za (tylko sie nie śmiać) renault Twingo swoja 145 ,też bylem pelen obaw , a gdy jeszcze przyszło mi wymienic kompletny rozrzad + wariator i koszt osiagnal 1000 zl z robocizna , bylem bliski zalamania , żona mowila mi ze to auto nas zje.
Pozniej wymiana sprzegla , uszczelnienie skrzyni biegów, wymiana termostatu kolejny 1000 zl , i co ????? hmmm od pol roku jestem posiadaczem drugiej alfy , tym razem 156
Wybor i tak nalezy do Ciebie
No to nie małe koszty.. : / Gdybym nie miał znajomego który jest mechanikiem-pasjonatem tej marki to bym raczej do Alfy nie podszedł, mam nadzieje że jakoś taniej by mi ogarniał to autko..
Interesuje mnie ta czarna Alfa, niby limitowana wersja (ma naklejki i pasek na desce z numerem), nowy zderzak, lotkę, dobrze wyposażony ale grill od starszych wersji, pomarańczowe kierunki, z tyłu nie ma naklejki że to wersja limitowana, nie ma także felg Zendera i wydech jest zmieniony ale to akurat mógł wymienić wg własnych upodobań.. Hmm nie wiem co o tym sądzić?![]()
Ostatnio edytowane przez inozbik ; 08-10-2009 o 20:47
Może poprostu ktos przerabial sobie na wersje limited 500 , lub auto z przeszloscia i tyle zostalo po limited 500 hmmm
Ogolnie sprawia dobre wrazenie
Tylko czy w limited 500 byly montowane silniki 1.4 ?????
Wersja limited posiadała dodatkowe wyposażenie
- tylko w czarnym kolorze
- felgi Zender z oponami 215/40R16
- obniżone zawieszenie (sprężyny Eibach)
- nierdzewna końcówka wydechu
- zderzaki lakierowane w całości
- lotka tylnej klapy Zender
- aluminiowe nakładki na pedały, dźwignię ręcznego i gałkę zmiany biegów
- stylizowana na aluminium konsola środkowa i nawiewy na drzwiach
- logo 500 na zewnątrz auta (progi, klapa tylna) i na konsoli środkowej
- ciemna tapicerka z logo Alfa Romeo
- dostępna tylko na rynku niemieckim
dostępne silniki to 1.4, 1.6 i 1.9 jtd chyba
Tak jak pisze Rzmudzior, to zderzak prawdopodobnie zendera
inozbik tu masz temat o wersjach 145/146 http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=11987
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez thing ; 09-10-2009 o 10:02
W następnym tygodniu chyba pojadę zobaczyć te autka i się okaże co w nich drzemie..![]()
Tak naprawdę najlepiej wygląda ta 145 z pierwszego linku. Przebieg co prawda niewiarygodnie mały, ale tu raczej trzeba się sugerować ogólnym stanem auta.
Ta 2.0 jest kombinowana. Źle spasowana, przedni gril zmieniony. Pewno była walona z każdej strony, bo tył tez kiepsko wygląda, przynajmniej na zdjęciach.. Do tego kto sprzedaje rodzynek 2.0 za 5k?
Ta limitowana też wygląda niepewnie. Jak się komuś ten przedni zderzak podoba ...to ja nie mam pytań.
Że nie ma felg to akurat najmniejszy problem, bo mogły iść na handel. Dziwi właśnie ten nieoryginalny zderzak i brak oznaczenia limitowanej serii na tylnej klapie. Zamalował sobie? Silnik 1.4 jak najbardziej prawdopodobny. Chyba większość z tej limitowanej serii była 1.4..
To tyle ode mnie![]()
Tą 2.0 koleś już od dawna sprzedaje i ciągle schodzi z ceny, dlatego tak tanio
Zderzak w tej czarnej jest chyba oryginalny po lifice 2000r? Tylko w tym czarnym kolorze tak tego nie widać.. No w nim jest to ciekawe, ale mnie intryguje atrapa z przed liftingu. Nie wiem też czy naklejki na bokach świadczące o limitowanej wersji były takie duże?
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Czarna na bank byla puknieta, klapka od poduszki po stronie pasazera jest czarna i wyraznie sie wyroznia, z tego powodu moze byc tez inny grill i kierunki, zapewne byla mocno bitawszystko zalezy jak byla robiona.. Ej nie straszcie mnie tak tymi kosztami!
![]()