Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Temat: Gaśnie JTD 2,4

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A nie zawiesza ci się zawór EGR - spróbuj go przeczyścić
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Pabianice

Domyślnie

Recylkulacja została zatkana.

krzysiek0305
    Gość

Domyślnie

ar156 2.4 jtd...panowie pomozcie,czemu po wcisnieciu gazu do dechy to przy wyzszych obrotach silnik nagle gasnie

Mieszka w
    Pabianice

Domyślnie

U mnie komputer pokazuje za duze cisnienie paliwa w magistrali

Sysio166
    Gość

Domyślnie

U mnie po przeciągnięciu na czerwone auto coś jakby przytyka i czuć szarpnięcie, ale nie gaśnie.

Mieszka w
    Pabianice

Domyślnie

Rozwiązałem problem. Okazał się banalny była pęknięta rura doprowadzająca powietrze do przepustnicy. Pęknięcie zaizolowane i po problemie.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RedScorpion
    Rozwiązałem problem. Okazał się banalny była pęknięta rura doprowadzająca powietrze do przepustnicy. Pęknięcie zaizolowane i po problemie.
    Że coooo :shock: ??? a z kąd w 2,4 JTD wzięła się przepustnica ???? - chyba że nie załapałem o co chodzi :?

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

a ja szukam info i niemogę znależć moja bella 2,4 jtd tez dziś mi narobiła obciachu we Wrocku A było to tak
    Ja kupowałem alfe koleś zalał kiepskiego paliwa i po przejechaniu kilku metrów auto gasło - ( cos cykało - tak jakby stukało w silniku i gasł ) odpalał bez problemu - na biegu jałowym mozna było do 5000 zakręcić ale na obciażeniu po 30 sekundach cykał i gasł
    szwagier odpiął czujnik w filtrze paliwa i bez problemu dojechałem nowym nabytkiem do domu.

po jakims czasie - kilku bakach podpiąłem spowrotem ten czujnik i auto jeździło ok. pare dni temu wymieniłem filtr paliwa. Tankuje tylko shell v-power diesel.

dziś jadac do pracy problem jakby wrócił - cos cykneło i auto zgasło bez problemu odpala ale jak przejadę parę metrów to znów coś cyka tak metalicznie w silniku odpięcie tego czujnika od filtra paliwa nie pomogło musiałem dojechać dziś tramwajem do pracy - zobaczymy jak bede wracał ??? :|?:

nie wiem czemu akutar teraz takie coś wyskoczyło - auto pierwszy raz stało 2 dni nieodpalane i moze faktycznie się jakas woda wytrąciła?? wcześniej auto codzienie jeździło bez problemu. Może dolac jakiś specyfik do paliwa ??? mechanik telefonicznie coś mi o demontazu baku przez telefon wspomniał 8((( nie ma korka spustowego ???

czy to wina jakości paliwa faktycznie - cos wyczytałem że za to odpowiedzialny może być czujnik połozenia wału korbowego ?? koszt około 120 zeta wiec nie tragedia ale muszę jakoś to sprawdzić aby mieć pewnośc !!!

dziś pierwszy minus dla alfy

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

czujnik wału wymieniony - zobaczymy jutro czy dojadę bez problemu do pracy ??? dziś musiałem się holować dodatkowo zgubiłem zaślepkę od zderzaka zasłaniającą dziurę na hak :>>>

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

piszę tego posta z pracy udało się - faktycznie był to padniety czujnik połozenia wału
    po wymianię zero problemów a i auto na wyzszych obrotach 3000< lepiej sie zbiera

koszt czujnika 90 zeta za wymianę zalezy od mechanika ale można to samemu zrobić - kanał lub podnosnik wymagany - czyjnik jest z tyłu bloku silnika pod rozrusznikiem od góry go nie widać - od dołu po omacku reka do zlokalizowania