to poczytaj warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu po drogach publicznych
to poczytaj warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu po drogach publicznych
Najlepiej wejdź na stronę głównej komendy policji i tam gdzie jest do nich kontakt. Napisz @ i oni Ci podadzą paragrafami czego nie wolnojak tak zrobiłem jak jeszcze miałem lancera i chciałem założyć stroboskopy+neony. Po odp od nich dałem sobie siana bo napisali mi co za to można "dostać w prezencie".
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Albo im z czymś podpadłeś, albo miałeś po prostu pecha. Może, ktoś przed Tobą ich wk... i musieli chłopcy odreagować. Teraz niestety będzie się to zapewne zdarzać częściej - szukają kasy. To, że przyp... się do świateł jestem w stanie zrozumieć, ale gaśnicą kazali Ci dmuchać?! Przecież te gaśnice to wszystko jednorazówki - nie wiem, czy mogli Cię do tego zmusić? Mogą tylko datę przeglądu sprawdzić! Nie wiem co ich obchodził lewarek i koło zapasowe! Tak w ogóle to apteczka jest w Polsce obowiązkowa?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
no wlasnie ze nie kozaczylem zmeczony przysypialem na fotelu pasazera a moja luba prowadzila pojazd i ona z nimi gadala... ja wyszedlem pokzac trójkąt zapasowke itp. pozniej poszla z nimi do radiowozu i przyniosla mi ta kartke wyszlem pozniej z tym i zapytalem grzecznie o co kaman i powiedzialem im pare slow i odszedlem... tyle kozaczylem juz po fakcie oni nie stoja ponad prawem
dlaczego uwazasz ze nie musisz miec oswietlonej tablicy z tylu ?
nie stoisz ponad prawem... ja np jezdze bez pasow w miescie bo tak lubie i jak trzeba to za to place - moj wybor , jak nie masz ochoty miec oswietlonej tablicy to plac za to i tyle
Nie no czasem te móżdżki potrafią się czepnąć o byle co, wiem to bo nie raz miałem z nimi wątpliwą przyjemność konwersacji na temat przepisów ruchu drogowego. Przepisy są po to żeby je naginać![]()
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 26-10-2009 o 23:50
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Kiedyś był taki przepis nawet, że musisz mieć chlapacze zamontowane, jeżeli tylny obrys pojazdy jest , chyba, bliżej niż 1,5 krotna średnica koła od środka tylnej osi ( czy jakoś tak). Za nie odśnieżony dach też są jakieś sankcje, a także jesli opona wystaje poza obrys pojazdu.
Jeżeli Twoj pojazd jest wyposażony w oświetlenie tablicy rejestracyjnej to musi być ono sprawne.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Fakt. Świateł mieć nie musisz ale od pewnego czasu musisz na nich jeździć przez całą dobę 365 dni w rokuNapisał sargal
Tablica rejestracyjna musi być widoczna w każdych warunkach atmosferycznych i o każdej porze dnia i nocy. Jak będziesz miał ją brudną/zaśnieżoną to również możesz zostać za to zatrzymany. Jeśli jesteś w stanie wyeliminować usterkę na miejscu ( wymiana żarówki, wytarcie tablicy) to nic się specjalnego nie dzieję. Jeśli nie to teoretycznie masz nie sprawny pojazd. Prawo można interpretować na wiele sposobów jednak zawsze można się do czegoś doczepić ( w imię zasady 'Nie ma ludzi niewinnych są źle przesłuchani).
Inną sprawą jest że miałeś po prostu pecha. Pewnie panowie nie darzą pasją Alfy![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 26-10-2009 o 00:23 Powód: uwidocznienie cytatu :)
Co do apteczki - to z tego co wiem nie jest chyba w Polsce obowiązkowa tylko zalecana![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.