Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Temat: 155 2.5 td vm

zappa
    Gość

Domyślnie

Andrew jak byś mógł to zeskanuj ją.
    Może także innym forumowiczom się przyda

zappa
    Gość

Domyślnie

Zna ktoś może numer filtra paliwa Boscha do tego silnika.
    Jakie ciśnienie oleju powinna mieć jednostka 2.5 TD

bartek
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Filtr paliwa:
    Bosch 1 457 434 174

ja kupuję:
    Bosch 1 457 434 106
    zamiast czujnika wytrącenia wody ma zwykły korek, a czujnik przekręcam ze starego filtra jest o połowę tańszy.

może też być MANN Filter WK 842/2, ale gwint czujnika nie pasuje

---------- Post dodany o godzinie 17:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:04 ----------

Cytat Napisał zappa Zobacz post
    Posiada może ktoś z was instrukcje obsługi do 155 ,a także książke serwisową ?
    Kiedyś na jakimś zagranicznym forum dorwałem coś w stylu instrukcji eksplatacji do 2.5TD (podeślę ci na maila). Instrukcję do alfy mam również, ale podobnie jak kolega Andrew po niemiecku i w wersji papierowej

adamz35
    Gość

Domyślnie

jak możesz to też podeślij dla nie na maila do 2,5TD azdanowicz@onet.eu Dzięki

zappa
    Gość

Domyślnie

Jestem aktualnie nad zamiarem kupna klocków hamulcowych na tył ,lecz nie
    wiem które klocki będą pasowały do mojego auta.
    Miałem zamiar kupic klocki TRW ,lecz sprzedawca poinformował mnie ze firma ATE
    robi dwa rodzaje klocków.
    Jeden rodzaj posiada parę ząbków po bokach a drugi wygląda jak normalne klocki.
    Które mam wybrać?
    Przypominam że jednostki 2.5 TD

---------- Post dodany o godzinie 14:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:58 ----------

Zdjęcie klocków ATE z ząbkami:

http://sklep.intercars.com.pl/993532...2&pic=0&moto=0

---------- Post dodany o godzinie 14:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:00 ----------

Bez ząbków

http://sklep.intercars.com.pl/993532...0&pic=0&moto=0

Pomóżcie które mam wybrać

adamz35
    Gość

Domyślnie

Mi się wydaje że te bez ząbków ja ostanio wymieniałem u siebie i w intercarsie dali mi prawidłowe

bartek
    Gość

Domyślnie

ja kupiłem TRW (przód+tył), u mnie były te bez ząbków

zappa
    Gość

Domyślnie

Witam

Mam problem jadąc samochodem zauważyłem że silnik łapie zbyt małą temperaturę tylko 60C no może z 65c.Jak stanę gdzieś na postoju to dochodzi do około 90c ,lecz gdy już ruszę spada do ponad 60c.Przyznam się że nie wiem o co chodzi.Myślę że to nie termostat bo nowy kosztuje 190zł.Jaką temperaturę powinien mieć ten silnik?
    Czy jeżeli układ jest zapowietrzony są podobne dolegliwości?Jest możliwość przerobienia tego układu żeby można było wymieniać sam termostat a nie całą
    obudowę z termostatem?

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał zappa Zobacz post
    Myślę że to nie termostat bo nowy kosztuje 190zł.Jaką temperaturę powinien mieć ten silnik?
    To może być termostat, cena nie gra roli Zapowietrzony układ to by Ci raczej przegrzewał silnik. 60C to cholernie mało, minimum 80-90
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

zappa
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum

Ostatnio coś moja Bella jest kapryśna, a mianowicie nie chcę odpalać.
    Przed naprawą posiadałem bardzo słaby akumulator który wytwarzał 45A(prądu rozruchowego) i na dodatek nie zbyt trzymał na mrozach.Więc często musiałe)m prosić znajomego by mi w tym pomógł..Autko odpalało.Mechanik mi poradził bym zmienił świece , gdyż uznał że któraś jest na pewno spalona.OK kupiłem te świece (firmy NGK) sugerując się jego słowami ,gdy zamontowałem świece postanowiłem także kupić akumulator (Centra Futura 77AH 76A) po zamontowaniu wszystkiego zacząłem kręcić moją belle.Samochód odpalał pupupupup... i po 3 sekundach gasł.Stwierdziłem że może paliwo zamarzło i dałem sobie spokój,gdy po ostatniej odwilży ponowiłem próbę autko odpaliło.Nalałem Ultimate + jakiś dodatek by się to więcej nie powtórzyło ,lecz gdy przyszły mrozy spotkałem się z tym samym przypadkiem ,gdy dałem troszkę gazu przy rozruchu to załapał i już nie zgasł(wiem że tak się nie powinno robić lecz już nie miałem sił).Zauważyłem także że przez korpus z jednego wtrysku ucieka mi paliwo (nie ze sterującego).
    Ma ktoś jakiś pomysł na tą dolegliwość.
    Myślę także wymienić uszczelkę pod głowicą tylko się zastanawiam jaką wybrać i która by była najlepsza ponieważ są trzy grubości 1.42 , 1.51 , 1.61 . ( firmy goetze )

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia