Witam ponownie. Mam małe pytanie.
Czy ktoś z Was Panowie, wie gdzie i jak założyć sobie spryskiwacze do świateł, ponieważ mam xenony i chciałbym żeby moja bella miała spryskiwacze do światełszukam kogoś z Łodzi bądź okolic.
Witam ponownie. Mam małe pytanie.
Czy ktoś z Was Panowie, wie gdzie i jak założyć sobie spryskiwacze do świateł, ponieważ mam xenony i chciałbym żeby moja bella miała spryskiwacze do światełszukam kogoś z Łodzi bądź okolic.
Jeśli chodzi o to gdzie to zobacz u mnie.Zbiornik na płyn musi mieć dziurę na drugi silniczek.No i instalacja do tego.Z ori trzeba się trochę pobawić bo jest podłączona pod światła.Pytanie jeszcze skąd weźmiesz ori spryskiwacze.Jeden jest na Allegro za 75 zł.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
ale gdy pytałem gdzie to nie chodzi mi o miejsce zamontowania tylko gdzie w sensie u jakiego mechanika moglbym to zrobic by zalatwil czesci i zamontowal
Więc znaleźć musisz elektryka ale graty sam musisz załatwić bo wątpię by ktoś się tego podjął ale....
I wszystkie są czerwone
czyli potrzebuje wiekszy zbiornik na płyn, dysze do spryskiwaczy i co jeszcze ?
Zależy co chcesz wysuwane czy montowane na zderzak. Z wysuwanymi jest torchę rzeźby bo trzeba dobrze wymierzyć i dokładnie wyciąć do tego dochodzi fakt zaślepek czy chcesz na równo ze zderzakiem czy mogą być takie "kapturki" sam montaż drugiej pompki jest banalnie prosty kupujesz obojętne jaką pompkę wysokociśnieniowa ( 12 zł z jakiegoś audi nowa) dobierasz sie do zbiornika z płynem i zazyczaj jest gdzies jakies miejce gdzie można wywiercić dziurę i go tam zamocować ( robiłem tak kumplowi w mondeo - dokładał zderzak z RSa plus dayligty i ksenon + wysuwane spryski) Samąpompkę podłączasz za pomocą przełącznika zwłocznego http://allegro.pl/przekaznik-czasowy...867493413.html
tzn przewód który szedł do pompki spryskiwaczy przedniej szyby rozdwajasz ( robisz z niego dwa + i dwa - ) i jeden komplecik podłączasz bezpośrednio do pompki na szybę a drugi do przełącznika zwłocznego a z przełącznika wyprowadzasz przewody na pompkę na lampy. W praktyce to wygląda tak że włączasz spryskiwacze i najpierw leci na szybę a jak wystarczająco długo przytrzymasz ( zależny jak ustawisz ja mam 4 sek) to załącza sie druga pompka na lampy dzięki czemu oszczędzasz płyn![]()
No tu widzę lepsze rozwiązanie z tym przekaźnikiem czasowym bo w oryginale jest tak że obydwie pompki dają jednocześnie (na szybę i na lampy) przez co masakrycznie szybko pozbywamy się płynu.
Nie wiem czy ten zbiornik jest większy.Ma tylko drugi otwór na pompkę.
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 22-10-2011 o 15:30
I wszystkie są czerwone
Zbiorniczek w 155 posiada drugi otwór na pompkę, ale ja zrobił bym to inaczej, spróbował z pompką z fiata tipo która posiada dwa wyjścia na tył i na przód, i pokombinować z manetką z tipo, alfa145/146 która chodzi w obie strony, może akurat zadziała
manetki od tipo nie nadaja sie bo mają inne odsadzenie od koła kierownicy - nie sięgał byś palcami
A ja powiem tak moze zobacz czy nie masz instalacji juz pod spryski ja u sibie mam.... wystrarczy przekaźnik i oczywiscie reszte w zderzaku uzupełnić dziurka w zbiorniczku i działa![]()