Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Glosniki Alfa 145

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał pastol Zobacz post
    kupilem dystanse juz z otworami bo nie chcialo mi siewiercic... a mam pytanie czy bedzie duzo lepsza jakos dzwieku gdy kupie nowe radio? Bo teraz mam jakiegos panasonica przedwojennego, w ktorym nawet mp3 nie ma a na dniach bede mial jvc kd-r 301
    Jakość dźwięku poznaje się własnymi uszami a nie radami. Jak będziesz miał okazję to po prostu posłuchaj. To Ty będziesz się z tą muzyką poruszał, więc Tobie ona powinna odpowiadać. Ja mam w swoim aucie odtwarzacz z MD i o żadnych protezach mp3 słyszeć nie chcę, tak więc sam musisz podjąć tą decyzję na podstawie tego co usłyszysz
    Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 20-12-2009 o 18:35
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Pingwin
    Gość

Domyślnie

masz racje Zbychu, precz z mp3 i podobnym badziewiem. jakość zero, przyjemnosć zero.

pastol
    Gość

Domyślnie

a mam pytanie, czy bez zwrotnic i bez teeterow z tego zestawu bedzie duzo gorzej gral ten zestaw ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    masz racje Zbychu, precz z mp3 i podobnym badziewiem. jakość zero, przyjemnosć zero.
    hmmm jakoś nie zgodzę się że mp3 to badziewie już nie przesadzajmy, a jeżeli posiadasz muzykę która Ci naprawdę się podoba to choćbyś z transmitera, kasety słuchał to przyjemność i tak będziesz miał z tego utworu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    hmmm jakoś nie zgodzę się że mp3 to badziewie już nie przesadzajmy
    Może nie wszczynajmy kolejnej dyskusji o "wyższości świąt..." bo to nie o to chodzi. Kompresja stratna to nic strasznego ale aby przyniosła odpowiednie efekty to należy do niej podejść z głową i temu nie zaprzeczysz. Pliki mp3 są różne i różniste i w większości wypadków nic - z punktu widzenia jakości i wartości - nie są warte a tym bardziej w tak niewdzięcznym akustycznie miejscu jakim jest wnętrze samochodu, więc uogólnienie jest jak najbardziej trafne. Muzyki słuchamy dla przyjemności a nie dla zasady, więc nawet jeżeli coś bardzo szanujesz i lubisz to nie będziesz się katował wątpliwą dla ucha jakością "z transmitera, kasety" - to był by czysty masochizm i profanacja a chyba nie oto chodzi podczas modernizacji instalacji audio w samochodzie. Mp3 ma swoje "zady i walety" - jak każdy format - jednak należy podejść do tego z głową i wiedzą a nie od dupy strony z P2P w tle...
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał aquarius01 Zobacz post
    Kompresja stratna to nic strasznego ale aby przyniosła odpowiednie efekty to należy do niej podejść z głową i temu nie zaprzeczysz
    Zgadzam się

Zdarzają się pliki mp3 której jakość jest dramatycznie ale również zdarzają się dobrej jakości. W moim Romku mam 6 Infinity i do tego radio Alpine i nie jest to zbytnio to czego bym chciała chodź dobrej jakości mp3 jest nawet dobrze słyszalne. Myślę aby na wiosnę wygłuszyć drzwi i jakiś wzmacniacz dodać co pozwoliło by na wyciągniecie więcej z tych głośników.

Cytat Napisał aquarius01 Zobacz post
    Mp3 ma swoje "zady i walety" - jak każdy format - jednak należy podejść do tego z głową i wiedzą a nie od dupy strony z P2P w tle..
    No tak jeżeli inwestujesz sporo w zestaw audio to format mp3 będziesz rzadko wybierał, ale jeżeli nie masz zestawu porządnego w który włożyłeś masę pracy i pieniędzy to format zbytniej różnicy nie będzie robił. A mam znajomego który ma masę płyt oryginalnych w domu ale wszystko kompresuję do mp3 ponieważ nie miałby miejsca trzymać tych płyt w aucie a po drugie szkoda aby się poniszczyły dlatego nie wszyscy żerują tylko na P2P :-)