Sprawdź połączenia na stykach szyby (miernikiem czy napięcie dochodzi oraz połączenie z masą) .W trakcie prac wyjmij przekaźnik i połącz odpowiednie piny podstawy przekaźnika kabelkiem ponieważ zasilanie szyby działa tylko przy uruchomionym silniku.
Sprawdź połączenia na stykach szyby (miernikiem czy napięcie dochodzi oraz połączenie z masą) .W trakcie prac wyjmij przekaźnik i połącz odpowiednie piny podstawy przekaźnika kabelkiem ponieważ zasilanie szyby działa tylko przy uruchomionym silniku.
Ostatnio edytowane przez NOE ; 10-11-2011 o 03:04
To że przekaźnik 'cyka' nie znaczy że przepuszcza dalej prądMusisz wyjąć ten przekaźnik i go sprawdzić.
Najprostsza metoda to wziąć dwa kable długości ~10cm i miernik elektryczny.
- Miernik podłączasz do tych nóg przekaźnika które są zwierane. A kable do cewki. Jako że potrzebujesz napięcia to korzystasz z tego że masz w samochodzie akumulator
Miernik nastawiasz na sygnalizację czy obwód jest otw/zamknięty, a kablami dotykasz + i - na akumulatorze... I czekasz na brzęczenie![]()
Mam od dawna inst do 164ale tam akurat temat na dokładnym rozmieszczeniu bezpieczniku i opisie sie kończy, chyba ze coś przeoczyłem - no nic będę próbował.
Jak nic wychodzi na to że to gdzieś już za przekaźnikiem zanika "grzanie", rozbierał ktoś tylną półkę ciężko to ustrojstwo się demontuje![]()
Ostatnio edytowane przez marcineczq ; 10-11-2011 o 20:55
.:164 3.0 V6:.
spróbuj podłączyć to "na krótko" omijając przekaźniki, kosteczki i resztę pierdół.. i wtedy się przekonasz czy działa, czy może zawinął jakiś rezystor czy tranzystor albo przekaźnik...
uuu lipa... ale u mnie działajeszcze.. ;p