Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 84

Temat: Volkswagen potwierdza - "Alfa Romeo jest bardzo interesująca"

Gino
    Gość

Domyślnie

Co byśmy tutaj napisali to i tak zrobią jak zechcą takie prawa rynku ostatecznie jeśli Alfa miałaby zniknąć to lepiej wpaść pod skrzydła VW. Chociaż opinia o ,,awaryjności" AR jest taka a nie inna a łatka z tą opinią przyklejona jest od lat, więc czy Niemcy na tym by zyskali wątpię klienci przyjdą do salonu VW i z wystawionych aut wybiorą Audi, VW nie Alfę choćby robiła super wrażenie i się ,,nie psuła"
    A Alfisti? Kupi starą poczciwą Belle z duszą i będzie ją pielęgnował przez lata

Pingwin
    Gość

Domyślnie

cięcia kosztów, itd. Dobra spiewka. Tutaj nie chodzi o ograniczanie strat. Tutaj chodzi jedynie o maksymalizacje zysków, obłędny wyścig za coraz większą kasą. O nie o żadne ograniczenia czy cięcia kosztów.
    To schyłkowy okres kapitalizmu. Już to było widac w załamaniu systemu bankowego w USA. Przy okazji wyszła na jaw mentalność ludzi zarządzających największymi biznesami Ameryki. Najpierw afera Enronu: bardzo bardzo bogaci chcieli stać się za wszelką cenę obłędnie bogatymi. Podczas ostatnigp kryzysu bankowego AIG, wsparte pieniędzmiu podatników od rządu USA, żeby nie upadło, natychmiast zorganizowało sobie konrefencje w wypasionym spa, za ileś tam milionów, tych otrzymanych od rządów. Inne upadające banki, dofinansowane przez rząd, natychmiast przyznały wielomilionowe premie zarządom, które doprowadziły te banki na skraj upadku. Itd.
    Marchionne jest dzieckiem o tej mentalności. Europa powoli zaczyna być taka sama.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Mussolini miał podobne poglądy, tylko nie skierowane w Hitlera. I nazywało się to faszyzm
    Wiem kto to był Mussolini, ale nie podobała by mi się taka VolksAlfa
    Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 03-02-2010 o 11:02 Powód: Mussolini z małej litery

markus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Młody_Alfista Zobacz post
    nie podobała by mi się taka VolksAlfa
    I szkoda by było jakby na trasie co drugi samochód to byłaby Alfa

"Rozsądek podpowiada, serce kieruje" - może właściciele włoskiego koncernu pójdą w stronę tego motto

MoDy
    Gość

Domyślnie

ja jestem jak najbardziej za

zobaczcie co zrobil koncen VW z bugatti, juz prawie zapomniana marka a teraz jeden z najpopularniejszych samochodow, co nie oznacza ze go widac na kazdym skrzyzowaniu.

A najwiekszym minusem alfy jest to ze jest fiatowska, a fiat to wedlug mnie gowno.

Pod skrzydlami VW alfa robila by pewnie super samochody ktore pewnie tez zdrorzeja, ale beda takze lepsze w jakosci

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Bugatti jeden z najpopularniejszych samochodów???????

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

A nie wydaje Wam się to dziwne?

-likwidacja zakładu w Arese
    -CEO, który już ma inne marki
    -Reitz odchodzi
    -nikt nowy nie przyszedł

Może oni chcą sprzedać trochę Giulietty tylko po to, żeby kasa się zwróciła? A likwidacja już się zaczęła?

slip83
    Gość

Domyślnie

Amerykanie mogli pozbyć się Pontiaca, to Europejczycy mogą się pozbyć Alfy (sarkazm...)

Tuti, Ty nie kracz, proszę Cię bardzo...
    Alfa niemiecka? BLE, Też nie przejdzie - ale może jakiś włoski milioner pasjonat się skusi. :-)

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

browary już od dawno wykupują konkurencję, aby potem ją zamknąć;
    czyżby teraz podobny trend pojawił się w motoryzacji?
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał slip83 Zobacz post
    Tuti, Ty nie kracz, proszę Cię bardzo... Alfa niemiecka? BLE, Też nie przejdzie - ale może jakiś włoski milioner pasjonat się skusi. :-)
    Ja tylko powtarzam Jednak przeciwnicy VW póki co nie mają się czym martwić. To mogą być zwykłe słowa, takie jak jakiś czas temu powiedział inżynier Mazdy ( http://www.alfanews.pl/2009/10/21/in...nym-partnerem/ ).

Z drugiej strony: nawet jak Fiat oleje Alfę to przynajmniej wiadomo, że ktoś docenia tę markę i nie spisuje jej na straty jak Saaba.