hehe zrobiłem to u siebie i z połowy baku pokazuje rezerwe
Pozdrawiam
hehe zrobiłem to u siebie i z połowy baku pokazuje rezerwe
Pozdrawiam
Odgrzewam temat
Niestety przeczyszczenie styków w zegarach nie pomogło i wskazówka dalej szaleje.
Podpowiedzcie jak najlepiej dostać się do pompy w baku?? Będę wdzięczny za wskazówki![]()
Pozdrawiam
Sam sobie odpowiadam może komuś to się kiedyś przyda
W 166 do pompy paliwa można się dostać od bagażnika.
Należy:
1. Zdemontować wykładnicze w bagażniku jest na 3 kołkach plastikowych
2. Odkręcić osłonę blaszana która jest na 4 śruby
Ukarze nam się górna cześć pompy paliwa z wtyczką.
Rozebranie tej wtyczki poczyszczenie styków zabezpieczenie sprayem do połączeń elekt pomogło i dalej mogę się cieszy informacją ile mam gazoliny w bakui ile na niej jeszcze przejadę.
naprawde efekt jest widoczy czy kolega ściemnia? :mrgreen:
Kilka setkm zrobione i wskazówka ani drgnęła w podejrzany sposóbPolecam zabawę przy pompie.
0% ściemy 100% satysfakcji :mrgreen:
Ja rowniez chcialbym sie zapisac do tego klubu,z tym wskaznikiem to niezly numer. :mrgreen:
Mi 166 ilość paliwa pokazywała bez żadnych fochów.
No, może trochę za szybko opadała![]()
Ale nie było takich sytuacji o których piszecie, że wskazówka tańczy a na pochyłościach głupieje.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
U mnie wskazówka też żyje własnym życiem ale na postoju na równym terenie się stabilizuje. Najlepsze jest to że jak wyjeżdżam na miasto to mam serie 3 zakrętów w prawo, wskazówka leży momentalnie na rezerwie i ciężko jest jej się podnieść :mrgreen:
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
Najprostrza metoda to zalać pod sam korek, przejechać 100km i zalać ponownie :mrgreen: Droga, ale bardzo dokładna metoda :wink:Napisał Mateusz
Moja bella też zawsze trzyma mnie w niepewności 8)
W 156 to jest chyba wada fabryczna.Zle to troche świadczy o producencie samochodu po powinni poprawiac takie żeczy na etapie produkcji. Nawet maluch ma dokladniejszy wskaznik.