Ostatnio edytowane przez Pfourul ; 15-01-2012 o 12:40
Może i tak ale mi w zupełności wystarcza ja nie twierdzę że jast tak jak w manualu ale dla zwykłego użytkownika który na nie każdych światłach chciałby się ścigać i udowadniać kto ma szybszą furę jest idealna. Ja stawiam na komfort i jestem tym usatysfakcjonowany rzadko jeżdżę na sporcie bo nie mam takiej potrzeby chyba że jakiś frajer z niemieckiej stajni mnie sprowokuje to zdarza mi się takiego zająć ( i nie zawsze na sporcie). Ja nie chcę nikomu udowadniać zalet lub namawiać do automatu. Każdy powinien sam zdecydować komu co odpowiada.
Ja też się nie ścigam z innymi na światłach bo nie mam takiej potrzeby, ale mamy swoje miejsce, gdzie się spotykamy, żeby sprawdzić możliwości swojego auta.
Druga sprawa, to spalanie, ktoś pisał, że udało mu się zejść do 8l/100km. To ja się pytam jak? 4bieg, bez gazu z prędkością 60km/h na prostej autostradzie z górki i za TIRem?
Bo 8l ciężko uzyskać w manualnej skrzyni biegów, w której mamy nadbieg.
Ale automat jest dużo wygodniejszy i nie wiem czy można stawiać na równej szali komfort przez cały rok ze świadomością że jest się od kogoś szybszym przez 30 sekund.
Co do spalania to mi pali tak jak już wcześniej pisałem sredni 10-11L\100km w zależności jak jeżdzę . W tym przypadku nie chce mi się dyskutować o spalaniu bo jak ktoś kupuje 2.5 Litrowy motor w automacie to liczy się z kosztami jazdy wiec dla mnie litr w tą czy w tą jest bez znaczenia. I mimo Twojej niechęci do Q-Systemu ja jestem zadowolony w 95 % (może by się przydał jeszcze 5 stopień w skrzyni)
No to co podaje książka to z rzeczywistością ma mało związanego zawsze
Nie wiem ile książka pisze odnośnie mojego TS'a , ale mnie się nigdy nie udało zejść poniżej 10 litrówTak więc nie wiem skąd ludzie biorą takie wartości że niby 8 litrów w 2.5 V6 w automacie
to chyba na lince holowniczej
![]()
Hejka. Kurde dane mówią jednoznacznie , silnik 2,5 V6 ze skrzynia manualna ma 7,3 s do 100km/h i ten sam silnik 2.5 V6 zapięty do automatycznej skrzyni Q-system ma osiągi 7,7s do 100km/h , ale ale tylko na przełożeniach manualnych tej skrzyni w układzie H. Automat w trybie sport ma już 8.2s do 100km/h tak że musimy sie z tym panowie pogodzić ze troszkę odstajemy od manuala dokładnie o długość auta startując z miejsca ale nigdy od 2.0. Co do samej skrzyni to tak jak pisałem rewelacja nie jeździłem nowsza jej odmianą Q-Tronic ale jak kiedys bede kupował nowsza Belle to na pewno z ta skrzynią. Jeździłem paroma automatami w życiu i naprawdę ten jest super. Śmiało można powiedzieć ze do Prezentacji Q-trinic żaden producent nic mądrzejszego nie wymyślił. Oglądając TV niedawno natrafiłem na reklamę Opla (chyba insigni) który szczyci się ze jego skrzynia ma 3 tryby pracy i osiągnął to w 2012r. Prawda jest taka ze w PL ideałem auta jest diesel i manual ale w autach sportowych przyszłość czeka automaty nie ma nic dokładniejszego precyzyjniejszego niż właśnie te skrzynie. Śmiało mogę tez przyznać ze takiego spalania jak na Q-systemie ciężko będzie osiągnąć manualem ale i tak bedziemy rodzynkami na drodze.
Trasa Jaworzno - Wrocław A4 prędkość 90-120km/h tankowanie do pełna na Orlenie i po przejechaniu 223km tankowanie do pełna na Statoil we Wrocławiu norma 8l/100km. Miasto w sezonie letnim 12l teraz powyżej 13l/100km maksymalnego spalania na tej skrzyni nie sprawdzałem ale teraz po wymianie rozrządu 100km zrobiłem na trybie SPORT ciągle kręcąc silnik wyprzedzając i jeżdżąc 220km/h na A4 z Jaworzna do Trzebini i nawijka do Jaworzna z tym ze jakieś 20 km drogą miejska 17l/100.