Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: regeneracja przekladni

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ja wiem, że nie jest lekko - to mniej więcej taka sama robota, jak wyjęcie stabilizatora, więc te 200 zł spokojnie się należy. Mi natomiast cały czas chodzi o ustalenie, za co trzeba wydać 500 zł i co jest wykonywane w ramach tak szumnie nazywanej regeneracji - bo jeśli to tylko jest wymiana uszczelnień i regulacja luzu międzyzębnego to to jest zdzierstwo.

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

więc tak :
    -wymiana uszczelniaczy
    -wymiana osłony x2
    -wymiana tulei
    -regulacja luzu międzyzębnego
    -podłączenie pod maszynę by sprawdzić szczelność
    -usunięcie rdzy na listwie
    -malowanie
    to wszystko zawiera się na tą cenę. jak dlamnie 500zł dużo. sam zestaw naprawczy okolo 250 zł kosztuje więc robocizna za regenerację powinna wynieść nie więcej niż około 150zł

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

jakie malowanie ,zwykła śnieżką srebrna tak było w łodzi,trochę mi się spieszyło wiec mowie nie malujcie ale za 550zł mowie h.. niech malują poczekam jak wyschnie,a tu gość maglownice na wieszak,zwykła śnieżką w spreju srebrna w puszce,znowu szlak mnie trafił,żeby nie ich pocieszająca diagnoza to bym tam kogoś rozszarpał

---------- Post dodany o godzinie 19:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:52 ----------

mogę się założyć ze tak naprawdę wymienili tylko ten cieknący simering,a nie wszystkie dlatego dają rok gwarancji,fajnie 550zł a ile ludzi tam było trzeba się ustawiać w kolejce,10 klientów dziennie przez szejsc dni w tygodniu razy cztery, razy 12 miesięcy,ale gosc mówi ze alfy robimy rzadko to jest pocieszające bardziej vw

---------- Post dodany o godzinie 20:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:59 ----------

a jak cos mam znizki na montarz i regeneracje jak cos pomoge ,pisac ta firma jest w łodzi

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

No, wreszcie dochodzimy do jakichś konkretów. Usunięcie rdzy na listwie to też jakiś absurd. Ta listwa jest cała w smarze. Wymiana osłony x2 to można zrobić na samochodzie za parę złotych. Regulacja luzu, jak jest wyjęta przekładnia to może ze 2 minuty, bo to tylko podciągnięcie śruby regulacyjnej. Sprawdzenie ciśnieniowe uszczelnień to obowiązek i żadna łaska i jest w interesie warsztatu, żeby nie wyjmować ponownie przekładni gdyby zaraz miał cieknąć, więc za to nie płacimy - zresztą to też z 5 minut.
    Nie kumam tylko, co za tuleję wymieniają, ale może mnie ktoś oświeci.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    Nie kumam tylko, co za tuleję wymieniają, ale może mnie ktoś oświeci.
    Jeśli przekładnia ma luzy na listwie, dobre zakłady regenerujące toczą/szlifują listwę i dopiero pod wymiar do tego dorabiają tuleje aby pasowanie było jak należy, listwa przeważnie trafia tez do ponownego chromowania.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 16-03-2010 o 21:40
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Jeśli przekładnia ma luzy na listwie, dobre zakłady regenerujące toczą/szlifują listwę i dopiero pod wymiar do tego dorabiają tuleje aby pasowanie było jak należy, listwa przeważnie trafia tez do ponownego chromowania.
    No tak, ale to może dotyczyć tylko okrągłych końców listwy. Natomiast problem tych przekładni to wycierające się zęby na środku listwy i wtedy żadne toczenie nic nie da - albo trzeba dać nową listwę, albo ją dorobić - a to już nie jest takie proste.

tomek156jtd
    Gość

Domyślnie

witam
    u mnie też zaczeło cieknąc z maglownicy i po tym co tu czytam to żeczywiście 500zł to sporo. ja spróbuje wyjać te uszczeniacze i założyc nowe i chętnie poczytam wskazówki jak ktoś juz to robił.

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

ktoś znalazł sposób na ten zakichany simering w środku auta???
    nie uśmiecha mi się wydać 500zł za kawałek gumy czy tam teflonu...

danila
    Gość

Domyślnie Regeneracja

Właśnie mi jakiś czas temu zepsuła się przekładnia i wymieniłem całą kupiłem na allegro za 400zł i chodzi bardzo dobrze miałem kilka dni gwarancji i to jest ten problem po regeneracji jest długa gwarancja i to jest napewno duża zaleta.

groszekk
    Gość

Domyślnie

panowie odświeżam temat, czy ktoś już dłubał sma przy tej maglownicy? zauważyłem luzy na tych tulejach które widać jak się zdejmie osłonę z drazka, ogólnie jest do niej nie najgorszy dostęp i zastanawiam się czy jest możlowośc wyjęcia samej tulei i wstawienia drugiej? i ogólnie czy idzie gdzieś dostać taką tulej? czy zaraz za tą plastikową tuleją jest simering? ,może jest mozliwość wymiany tego bez demontażu maglownicy?